1 av 2
2 av 2

ETER måndag 16 oktober

Säg det i bilder
Graffittiväggen i Visby har blivit ett populärt ställe att uttrycka sig med färger. Eter har träffat några personer som använder sig av väggen. 

Reporter karin.frimodig@sr.se


Jobb försvinner i nya regeringens budget
Den nya regeringen vill avveckla den statliga myndigheten Arbetslivsinstitutet. Totalt i hela landet är det 400 personer som drabbas. På Gotland har myndigheten ett kontor i Visby hamn, där de anställda nu blir av med jobbet.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Få väljer att shoppa snabbareCoop Forum har infört ett helt nytt sätt att ta betalt av sina kunder. Tanken med systemet är skapa effektivitet men effektivt har knappast blivit för kunderna som klagat på kaos och långa köer. Eter besökte Coop Forum under eftermiddagen för att ta reda på hur det där nya systemet fungerar egentligen?

Reporter tomas.ardin@sr.se


Gamla kommunfullmäktiges sista möte
Idag är det sista gången som det gamla kommunfullmäktige möts. Nästa gång är det nya politiker som ska ta ansvar för Gotland. De stora frågorna just nu handlar om vilka politiker som ska få de olika maktpositionerna. Hör Eva Nypelius (c) och Lena Celion (m) berätta hur de tänker när man ska bilda ”regering” på Gotland.

Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Prästlån ska minska fördomar
På biblioteket kan man hela den här veckan låna en person för att prata med. I en kvart får man låna en person som representerar en speciell yrkesgrupp. Meningen är att man ska minska fördomar som finns bland folk. Eter gick dit idag och lånade en präst.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".