Skönhetsmyter

Ute i skönhetsdjungeln finns det många vilsna skönhetsmyter, de sprider sig men jag hade nu tänkt jaga rätt på dem och reda ut några stycken. Du har säker själv stött på en skönhetsmyt eller två och här kommer några stycken jag valt ut och som jag tror är vanliga..

Skönhetsmyt # 1 – ”Det går inte/man ska inte bära färgstarka ögon ihop med färgstarka läppar

Klart du kan göra det! Det finns inget som säger att du inte kan bära ett färgstark läppstift, t.ex knallrosa till ett par färgstarka eller sotadeögon. Någon som är en förebild till mitt exempel är Kat Von D, känd för att vara en duktig tatuerare m.m. Men om du däremot vill framhäva dina ögon eller läppar så hamnar oftast fokuset mer på de du vill framhäva om du tonar ner det andra. Locka fram dina fina drag och din skönhet med mer färg!

Skönhetsmyt # 2 – ”Det går lika bra att tvätta sig i ansiktet med en vanlig handtvål som en ansiktsrengöring

Nej! Jag kan nog inte vara tydligare med mitt svar, men nu ska jag berätta varför. Jo, det är såhär att handtvål är alldeles för stark och har ett för högt pH-värde för huden i ansiktet. Den kanske lyckas torka ut finnar och bakterier som finns i ansiktet, men den tvättar också bort hudens alldeles egna försvar av skyddande fettlager. Allt kommer sluta i en ond cirkel – Huden blir torr och irriterad, och sedan svarar huden med att producera mer fett eftersom du tvättar bort de naturliga fettskyddet. Om det är så att du har problem med finnar och tvättar dig med handtvål så kommer det förmodligen bara bli värre och resultera i fler finnar. Satsa istället på en riktig ansiktsrengöring som är anpassad och snäll med din hud. Du glömmer väl inte att du är bara värd de bästa!

Skönhetsmyt # 3 – ”Det bästa stället att prova ut sin foundationnyans är på insidan av handleden”

Jag har hört många påstå detta och även att man ska prova sig fram på halsen. Men jag rekomenderar det inte! När ni ska prova ut er foundationnyans så prova på käkbenet för att sedan orientera er fram till en färg. När ni väljer färg så vill man ju ha en färg som ser naturlig ut med resten av kroppen, så snegla ner på ert dekoltage (bröstet) och jämför med nyansen ni har på käkbenet. Själv är jag väldigt rosa i ansiktet med en mer neautralton som går mot rosa på dekoltaget, så ibland kan det vara lite knepigt att hitta sin egna färg. Det bli så snyggt när man lyckats!

Dela gärna med dig i en kommentarfältet om du har stött på någon skönhetsmyt i den djupa skönhetsdjungeln.

Kärlek till er!

/Maria

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".