1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

Sommarens hetaste trendspaning

Just i detta nu gör sommaren sitt antågande här i Skellefteå. Hemma i Tornedalen och kära byn Svanstein har isen gått och solens strålar arbetar ännu hårt, nästan på ett magiskt sätt försöker solen väcka träden och skapa grönska längs älvskanten.

Själv har jag gjort en liten trendspaning inför sommaren. Vad kommer att bli hetast i sommaren? Förutom solen så ser jag en starkt trend på läpparna!

Starka, nästan farligt färgglada läppar. Orange, rött, fuchsia och ännu mer orange! Sådana läppar ska du bära med en väldigt naturlig sminkning. En ljus uppiggande skugga som är matt och en liten hint av rosiga kinder. Mascaran ska vara riktigt svart och dina bryn naturliga och vilda.

Jag tänkte hjälpa er med hur man får stora, snygga och trendiga läppar som kanske inte håller sig hela sommaren men som håller sig hela dagen/kvällen och det ska vi nu göra steg för steg.. Följ med!

Det här är vad jag använder mig av..

  • Läppstift
  • Läppenna
  • Läppensel
  • Platt och raktskurenpensel
  • Puderborste
    (om det när är så att du inte har alla penslarna så gör det inget! Använd andra penslar eller ditt finger)

Helst ska du börja med att se till så att dina läppar är återfuktade – något jag inte gjorde utan jag slarvade lite – när det är gjort så fortsätter du med att måla konturer runt dina läppar, detta gör du för att ditt läppstift inte ska börja ”blöda ut” från läppen.

Nu tar jag min läppensel och suddar in läppennan så att den verkligen fyller sin funktion.

Därefter pudrar jag läppennan så att den fixerar på läppen. Var noga med att borsta bort överflödigt puder, det kommer annars att synas och läppen blir torr.

Nu ska läppstiftet på – om du vill ha ännu bättre fixering så kan du först måla ett tunt lager läppstift och sedan pudra ännu en gång över hela läppen, jag valde att inte göra de för jag tycker de håller bra ändå. Det är en smaksak helt enkelt, testa dig fram!

Nu ska vi göra något som förstorar läpparna och lägga en ljus och matt skugga runt läppen, jag har markerat med prickar där du ska lägga skuggan. Det här gör så att dina läppar får ett förstorande intryck, men var försiktigt så att du inte lägger för mycket då kan helhets intrycket se knasigt ut. (Om det nu är så att du inte vill förstora dina läppar med det här tipset så är det bara att hoppa över det)

Nu är vi klara och redo för sommaren! Matcha gärna dina färgstarka läppar med ett färgstarkt plagg, exempelvis orange/röda läppar med en gul topp eller rosa/fuchsia läppar med en blå topp.. Ni hajar grejen! ;)

Jag valde att blanda dessa två läppstift för att få den färg jag ville ha, det är ett tips ifall du vill prova något nytt.

Kärlek till er!

/Maria

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista