Therés Jakobsson.
Gränslöst

Therése Jakobsson är ny bloggare för Gränslöst

En av de kallaste januarinätterna 1987 kom jag till världen och växte upp med båda fötterna på Tornedalsk mark. Intresserade mig för musik och kreativt skrivande, för rymden och ny teknik. Det fanns en rastlöshet och längtan i mig, en lockelse från den stora världen utanför. Så jag lämnade dalen. Bodde en tid i London. En tid i Los Angeles. Och för tillfället residerar jag i Stockholm. Här har jag pluggat till Projektledare med inriktning mot möten och event och jobbar på en eventbyrå med uppdrag som innefattar allt från myndigheters årsmöten till varumärkesbyggande, publika event. Men den där rastlösheten finns fortfarande kvar. Denna gång är längtan riktad tillbaka till dalen. I slutet på april packar jag mina högklackade skor och kommer hem.

Då meänkielin aldrig var en del av min vardag kommer mina inlägg skrivas på svenska. Och kanske vi överraskar med något på engelska?

Xoxo
Therése Jakobsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".