Den längsta resan är resan inåt

Mina fötter har aldrig tagit mig särskilt långt. Hela mitt liv har jag försökt gro den där stora drömmen om att upptäcka hela världen, men den fick aldrig något riktigt fäste. Alla pratade om Australien, om suspekta maträtter i Kambodja och miltal i bil på amerikanska vägar. Om att se, uppleva och känna allt. Jag tänkte i min stillhet att tar jag mig bara bort från byn kan jag känna mig ganska nöjd. Kanske är jag bara ovanligt tråkig.

Allt detta självförverkligande på avlägsna platser. Alla dessa fantastiska historier om underliga människor, borttappade personuppgifter och helvetesfärder från punkt A till B. Alla som återvänder hem som nya människor och äntligen har hittat sig själv.

Det är så otroligt fascinerande, och samtidigt så avlägset från allt jag relaterar till.

Någonstans känner jag att om det är en världsomsegling som krävs för att man ska hitta sig själv, då kanske man letar på fel ställe. Jag intalar istället mig själv att den längsta, och viktigaste, resan är resan inåt.

Puss och kram

Hanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".