Kuva: Tanja Keisu.
Gränslöst

För att fylla mitt unga liv med nya perspektiv

Jag behövde ge mig iväg från det Norrbotten jag älskar, för att lära mig att uppskatta det på nytt. Ge mig iväg från det mitt hjärta egentligen klappar för, för att få det att klappa hårdare. Jag behövde ta chansen där den låg framför mig och leva en sörlännings liv med min norrländska mentalitet, för att fylla mitt unga liv med nya perspektiv. Jag kunde inte låta chansen gå förlorad när den där framtiden knappt börjat, så jag begav mig 150 mil söderut.

Jag valde Linnéuniversitetet i Växjö och högskoleingenjör i skog- och träteknik. Jag valde att ta tillvara på de naturvetenskapliga talanger jag hela livet burit på, men jag valde en utbildning inte alltför mäktig. Ett treårigt ingenjörsprogram med möjlighet till en tvåårig masterutbildning, en möjlighet att nöja sig eller förkovra. Men framförallt en möjlighet att återvända hem till Norrbotten.

Kram från Tanja

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".