Foto: Michael Loadenthal/Creative Commons
1 av 2
Foto: Michael Loadenthal/Creative Commons
Västbanken ligger mellan länderna Israel och Jordanien
2 av 2
Det gula på kartan är palestinska områden. Det stora gula området är västbanken och det mindre området är Gaza. Karta: Wikimedia Commons/Sveriges Radio.

Niklas arbetar som följeslagare i en palestinsk by på Västbanken/Niklas tekee työtä palestiinalaisessa kylässä Länsirannalla

Niklas Martti om den internationella närvaron på Västbanken
20 min

Hur ser livet ut i en palestinsk by på Västbanken, omgärdad av israeliska bosättningar och taggtrådsstängsel? Har det oroliga världsläget gjort att situationen i Israel och Palestina hamnat i medieskugga? Niklas Martti berättar om livet på plats i en by som länge präglats av landkonflikter.

Minkäslaista on asua palestiinalaisessa kylässä länsirannalla (Västbanken), jonka ympäri on israelilaisia asutuksia ja piikkilanka-aitoja? Ja onko konflikti joutunut meediavarjoon? Niklas Martti kertoo arjesta ja työstä paikalla jossa olhaan kauan taisteltu maista.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".