Rakkhautta Florensissa. Kuva: Elina Isaksson Kruukka.
Rakkhautta Florensissa. Kuva: Elina Isaksson Kruukka.
Meän krönikööri

Elina Isaksson Kruukka: Ellää hetkessä – Leva i nuet

7:43 min

Varför är det så svårt att leva i nuet? Att inte bara planera framåt eller minnas gamla tider, utan att faktiskt njuta av stunden? När det är vinter längtar vi till sommaren när vi slipper frysa och ploga gården, och när sommaren väl kommer ser vi fram emot vintern som innebär myggfritt väder och slalomåkning.

Kommer på mig själv med att sitta och spekulera om Irlandsresan istället för att ta tag i min lediga dag från jobbet som jag egentligen skulle kunna göra vad som helst med. När jag slutat fundera på Irland tittar jag igenom instagramflödet och tänker hur bra folk verkar ha det. Men när jag funderar på dom där bilderna lite till, ställer jag frågan om fotografen själv hann njuta av omgivningen medan hen försökte hitta rätt vinkel och få till ljuset i bilden. Tänk om vi lägger ner lite för mycket tid på att skapa vackra minnen i form av bilder, istället för att se och njuta av vad vi har framför oss?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".