Elina Isaksson Kruukka.
Elina Isaksson Kruukka.
Meän krönikööri

Elina Isaksson Kruukka: Varför är det så svårt att sova ibland? / Miksikä soon niin hankala nukkua välistä?

Elina Isaksson Kruukka
4:15 min

Varför ska det vara så svårt att sova ibland? Varför kan vi inte bara kontrollera vår hjärna att stänga av och vila när vi vill? Igår natt var precis en sån natt. Ett skitnatt rent ut sagt, då jag vaknade säkert tio gånger i tron om att jag plötsligt var på jobbet där någon form av kris hade uppstått på grund av mig. Antingen hade någon gäst fått vänta alldeles för länge på mat eller så var det något fel på pizzadegen så att varje pizza gick sönder vid utbakning…

Bara såna där stressrelaterade drömmar som vägrar försvinna. Och ännu värre är det när jag liksom fastnar mellan dröm och verklighet. När jag halv om halvt vaknar, och förstår att jag ligger under täcket i min egen säng, men ändå är kvar i drömmen och ser allt som händer där. Det är spännande hur vår hjärna fungerar, hur vi kan tro att vi är på jobbet samtidigt som vi vet att vi är hemma. Och en annan sak jag tänkt på, tänk om vi kunde spela in våra drömmar. Vilka filmer vi skulle kunna skapa! Jag hoppas att den teknologin föds, och att jag ännu lever när den gör det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".