Elina ja hänen mummu
Elina ja hänen mummu Foto: Privat
Meän krönikööri

Elina Isaksson Kruukka: Ko mummua ei ennää ole

4:44 min

På min rygg har jag en tatuering. Den föreställer en spader, ni vet från en kortlek, och är ett minne av min mommo. Varför en spader? Jo för att det första jag tänker på när jag tänker på henne är alla kortspel hon lärde oss, mig och mina kusiner.Maja, Spader dam, Skittunna, och viktigast av allt Chicago. Jag tror att yngsta kusin Viktor bara var 3-4 år när mommo lärde honom Chicago. Och än idag när vi samlas med släkten spelat vi kort, ofta Chicago, och ofta är det Viktors förslag.

Det är ett fint sätt att minnas henne, min älskade mommo, och än idag önskar jag ibland att jag kunde ringa henne och berätta saker. Men jag gick fortfarande på gymnasiet när hennes hjärta gav upp, och dessutom jag var på andra sidan jorden när jag fick höra de hemska nyheterna. Det var så overkligt att vara så långt borta när någon så nära plötsligt inte fanns mer. Någon som funnits där hela mitt liv. Men som tur är lever hon fortfarande i mig, genom alla minnen jag har med henne. Nu och för alltid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista