Patrik Bonnet och Sofia Berg-Böhm i Sirocco
Patrik Bonnet och Sofia Berg-Böhm i Sirocco Foto: Foto Mats Einarsson, SR

Lyssnarreaktioner 2015

Tack för alla synpunkter - hör av er via mejl eller Facebook!

DEC-15

"Love you! :) <3 "
(Irene Ahlberg via Facebook)

"Fattar inte hur jag ska kunna sova? Den här musiken! Dansar hela natten!"
(Anna Wahlström via Facebook)

"Mörka kvällar kräver bra musik. Typ P2 Världen :D " (Anki Öhman via Facebook)

"Blandningen av musik hos er är perfekt för mig – som är föräldraledig – och min son. Det går inte att tröttna på bredden av folk- och världsmusik, till skillnad från det utbud som de "vanliga" kanalerna, inte minst de kommersiella erbjuder" (Bjoern Holmgren)

"
Ett av de bästa musikprogrammen i Sveriges Radio" (Carl Nygren via Facebook)

"I stumbled upon P2 Världen several years ago and never stopped listening since then. It is like a great adventure with so many new sounds and types of music, and I have already bought music from several artists/bands that I discovered here. Keep up the good work!"
(Laura Creemers)

"Jorden är runt, världen lika så. Perfecto!" (Eladio Valencia)


NOV-15

"Tack för en underbar kanal!! <3"
(Bodil Mårtensson)

"
Ett P2 Världen fan" (John Waldolf)

"P2 Världen speglar känsligt tiden, fångar upp både oron och friden i den brokiga, bråkiga samtiden. P2 Världen är med mig just nu, bekräftar och förstärker vad jag känner i denna stund på jorden, öppnar fönster, det blir korsdrag, känns så friskt…Kanalen blir en spegel som hjälper mig att se och förstå vad jag känner… P2 Världen, tack!" (Fredrik i Trollebo)

"Sjukt bra radio!" (Ted Björling via Facebook)

"Jag återvänder till den här kanalen flera gånger i veckan och får mig både andlig och musikalisk spis och rytmer och färger att bära med mig under arbetsdagen. Tack!" (Sara Friberg via Facebook)

"Jag kunde inte låta bli och ge er beröm för dagens val av låtar. Vid flera tillfälle fick jag även gåshud. Puss och kram" (Ivan Jovanovic)

"Underbart med musik som inspirerar och stimulerar! Öppnar upp både hjärna och hjärta! Tusen tack"
(Kjersti Hagar Mokhtar via Facebook)

"Jag lyssnar på er hela dagarna. Vilken massa fantastisk musik det finns i världen!" (Kersti Lundin)

"Har tyvärr inte möjlighet att lyssna på dagarna :(  Men kvällar och helger då spelas P2 världen här hemma hos mig. Hela min stora familj med barn och barnbarn älskar denna kanal! Tack snälla ni för all underbar musik (Anki Öhman via Facebook).

"
Ljus i mörkret!" (Annika Arnell via Facebook)

"
Tack för att P2-Världen finns!" (Lars Rejnus)

"Har tyvärr inte möjlighet att lyssna på dagarna. Men kvällar och helger då spelas P2 världen här hemma hos mig. Hela min stora familj med barn och barnbarn älskar denna kanal! Tack snälla ni för all underbar musik" (Anki Öhman)

"Utan musik ingen glädje! Musik från hela Världen är lyx och tröst. Tack!" (Hiro Erika Krantz via Facebook)

"
Alltid bäst!" (Niklas Arnell via Facebook)

"Bästa och mesta inspirationen. Fritt från allt påklistrat" (Per Söderström via Facebook)

"Ni gör ett väldigt bra jobb, Tack" (Johnny Ryewood)

"Tack för att ni finns!" (Elsie Mariana Berg‎ via Facebook)

"Bästa musiken"
(Eva Hussain via Facebook)

"Ni är min nya favoritkanal. Hade nästan glömt bort att det finns så mycket bra musik från jordens alla hörn som inte hörs i vardagens skval - you bring back life to Music" (Uffe Billerot via Facebook)


OKT-15

"Alltså... jag lägger ner det här med egna spel-listor. P2 Världen  är allt jag behöver! Alla favoritlåtar på samma ställe!!! <3 <3 <3
" (Kristina Aspeqvist på Facebook)

"Bästa radiokanalen" (Caroline Blomberg via Facebook)

"
P2 Världen <3 ! Love it :) Bästa sällskapet. Alltid ny musik att upptäcka, njuta av, dansa till, vakna till. Tack :) " (Gunilla Hamne)

"Tack för en jättebra kanal med fantastisk variation! Allt är kanske inte så fint att lyssna på men det är aldrig tråkigt, och det är det viktiga tycker jag" (Markus)

"Här kan man gräva ner sig en söndag" (Maths Jakobsson via Facebook)

"Stort tack för den absolut bästa kanalen. Slipper både spotify o applemusic så länge ni finns. Kanon" (Lasse Buppa)

"P2 Världen kan man alltid lyssna på och garanterat bli på bra humör!!!" (Suzanne Branner via Facebook)

"I love Sveriges P2 VÄRLDEN, which I play every day almost 6 to 7 hours at my work. Remarkable taste it has, and I enjoy it very much" (Samuel Goorjian)

"
Jag tycker det viktigaste är att det är hög kvalité på musiken. Och det brukar det vara...:-) " (Louise Amkoff)

"Ett av de viktigaste skälen till att betala Radiolicensen är P2 Världen" (Mikael Karlsson)

"Jag lyssnar på P2 Världen varje dag när jag jobbar, det hjälper mig att skärma av störande prat" (Tina Lövrander)


SEP-15

"Denna kanal är bäst!!"
(Shima Momeni via Facebook)

"Tänk om allt i samhället kunde vara så öppna och nyfikna över resten av världen som P2 Världen är" (Juan Romero via Facebook)

"Fantastiskt och spännande musikutbud.
En bra motvikt till allt tramsprat och all slätstruken pop. Det bästa som hänt på radio sedan länge!" (Jens)

"Denna kanal är, som en drog!!! ;-D Lyssnar du en gång, då är du fast!!! TUSEN TACK!!!" (Kassra)

"Jag hjälpte till med att köra folk från Centralen till diverse olika flyktingcenter i stan igår kväll och var med om nå´t rätt kul: Under första körningen, 4 personer från Afganistan och Irak i bilen, precis när vi närmar oss Sickla, blir det plötsligt helt tyst. Sedan sträcker sig han som sitter på passagerarsätet fram och letar efter volymratten till stereon och skruvar upp volymen. Då är det P2 Världen som spelar en vacker ballad på arabiska som samtliga i bilen både känner igen och uppenbarligen gillar (och ja, den var fin). Alla blir lite lätt upprymda och förklarar för mig att de känner den här låten och är inte så lite häpna över att höra den i en Volvo i ett industriområde i norra Europa… :) Keep up the good work, helt enkelt! :)(Tomi)

"På Stallet Folkmusik lyssnar alla på P2 Världen under pausen och innan konserten... TACK för bra musik! :-) " (Evelyne Lauwers, Stallet via Facebook)

"Fantastisk musik på P2 Världen!" (Thomas Tejle via Facebook)

"P2 Världen är den mest genomtänka kanalen jag har hört!! P2 Världen är en kanal som bygger broar mellan länder och länkar dem samman. P2 världen är mer än bara musik och goda rytmer, den ger inblick i många kulturers fina sidor av nöje och goda toner! Älskar P2 världen! Borde vara tillgänglig i FM Radio utanför Stockholmsområdet också! Tack för en helt enastående kanal!" (Natalie Mihic)

"
Jag älskar ert musikval och programmet. Musik i mina öron. Speciellt den orientaliska musiken. Älskar inte lika mycket den svenska folkmusiken. För ensidig o gnällig. Tack tack" (Helena Ander)

"Jag hör på nyheterna i P1 på morgonen, kanske även Ring P1. Sen byter jag till P2 Världen. Och är jag hemma så rullar det hela dagen i våra AirPlay-högtalare som finns lite överallt i huset. En stor inspirationskälla" (Hans Åke Runell via Facebook)

"Jag fick tips från grannen om denna kanal. Jag har inte något större musikintresse utan mest lyssnat på kommersiell skvalmusik. Nu har en annan värld öppnats och detta är den nya favoritkanalen. Tack :-) " (Tony)


AUG-15

"Som hängiven musiklyssnare har jag äntligen hittat hem! Tack för att jag kan lyssna på er och ständigt känna mig inspirerad och skön inombords. I bilen, på jobbet och under lata dagar i hemmet
så finns det ingen annan radiokanal än ni (eller Spotify-lista för den delen) som i stort sett utan undantag spelar grym musik. Tack, tack!" (Karin L-E)

"Ni är värda allt beröm. Bästa musikkanalen" (Gunilla Woiski via Facebook)

"I en månad jobbade jag på ett projekt, isolerad i en liten bondby i Frankrike och hade inte överlevt utan P2 Världen!! TACK!" (Barbro Hedström via Facebook )

"P2 Världen och Kalejdoskop i P2 är de bästa programmen som finns" (Ari Henrik Pistol via Facebook )

"Er kanal är den jag lyssnar mest på, skönt att slippa höra programledare som pratar i munnen på varandra. Blev lite lätt panikslagen när ni bytte frekvens i sommar, men hittade rätt igen" (Carin Hart via Facebook )

"Lyssnar ofta på er, ni har verkligen lyckats :) " (Mats Jakobsson via Facebook )

"Tack för en underbar radiokanal! :) " (Anders Thörngren via Facebook )

"Hej, jag vill gärna höra cumbia... Tack!" (Marita Moeller)

"Det är mångfalden som gör det så spännande" (Karl Björling via Facebook )


JULI-15

"Det är som att vara på resa med nya intryck hela tiden. Det kan aldrig bli skval
. Man lyssnar mer aktivt och försöker gissa och placera musiken som spelas. Hur mycket fin bra rolig ovanlig överraskande musik det måste finnas. Jag tycker så mycket om variationen i P2 Världen" (Anita Eriksson)

"Superbra kanal, egentligen helt otroligt att ni bara finns där" (Anders Björkman, Umeå)

"Tak for god musik. Hilsen fra David 7 år og Peter 50 år, på Bornholm i Danmark"

"Som en svalare dusch efter några timmar ute i den svettklibbiga värmen" (Mikael Granmur)


JUNI-15

"Helt underbart! Har lyssnat i många år nu, ni berikar mitt och mitt familjs liv så mycket - jag vet inte vad jag skulle göra utan er! Toppen sätt att upptäcka ny musik från världens alla hörn och även gamla guldkorn som man kanske har missat...makalöst bra!"
(Nathaniel Glasser via Facebook)

"I believe in the power of P2 Världen"
(Chris Hofstetter via Facebook)
"I too believe in the power of P2 Världen"
(Linda Hofstetter via Facebook)

"Inte för att jag har lyssnat igenom all världens radiokanaler, men jag skulle nog sätta min insats på att ni är en av dom bästa, om inte den allra bästa... speciellt framåt kvällskvisten, är det ibland så bra att jag brister ut i bravo-rop, tjoar, och klappar händer… Måtte ni leva för evigt!"
(Sten)

"Idag, lördag förmiddag (13/6), kom jag knappt ut ur lägenheten....jag kan inte slita mig från musiken!
Jag har rest mycket i min dagar, varit i all världens hörn. Nu kan jag sitta här hemma i soffan och drömma mig bort till musiken. Detta är så långt ifrån den kommersiella musiken det bara går att komma. Det blir äkta" (Mikael Ahlvin i Täby)

"Kære P2 Världen ;-) I er mit "survival kit" .. så livgivande og herlig at lytte til, være med, andas med. Jeg er en global-nomade... dokumentarfilminstruktør med mange mange rejser ud i verden bag mig... TAKKET være jeres kanal, flyder verden til mig og igennem mig hver dag ;-) Jeres musikvalg er storslået og mangfoldigt, og virker som en "fremkaldervædske" på livets mange øjeblikke fra alverdens kulturer. TAAAK for jer" (Helle från ÆRØ, Danmark)

"Den livfullhet och frihet som musiken från P2 Världen inspirerar till är en enorm kraft och har varit en enorm tillgång i vårt pedagogiska arbete på Älgen. Det är ofta som vi spinner vidare på till exempel tibetanska munksånger och visar på vår projektor hur ett kloster kan se ut, vi talar om Himalaya och sångskålar som en av oss har hemma tas med och spelas på under vilan. Vi utvecklar på så vis vår känsla för den stora världen utanför Lidingö och Sverige"
(Charlotte Rheyneuclaudes och kollegor på avdelning Älgen, Kalvhagens förskola på Lidingö) 

(Älgens fantastiska mejl har nått 32 700 läsare, gillas av 660 och delats över 170 gånger på Facebook)

 
MAJ-15

"
It’s funny, as long as I’ve been listening to P2 Världen (probably the most eclectic and definitely the best collection of world music I’ve come across), I’ve always hoped to make a song that would fit into their playlist of music from Mali, Sweden, India, the US, and many many other countries. It’s hard to say what the “red thread” (to borrow an expression from Swedish) is that ties the very wide range of genres – everything from folk to jazz, reggae, hip hop, indie and everything between and beyond – together somehow…but I have my theory which is: it’s music with roots... Long-story-shorter, I’m of course very pleased that P2 Världen has decided to add Keops Pyramid to their amazing playlist! Of course, this is thanks to Keops first being played on the P2 show Klingan which features world, folk and now female singer/songwriters on Saturdays at 15 (with reprise on Wednesday evenings). I didn’t think of Keops as specifically “P2 Världen” material, but now that it’s in there, it kinda sounds good there! (Diipak, blogginlägg)

"I love this radio station, greetings from Perú" (José Araujo)

"This is a unique and phantastic channel. So much spirit and verve - from all corners of the world. Keep it up... and bring sheer pleasure to us - in Sweden and abroad. Hip, hip" (Henrik Schultz via Facebook)

"Jag är en STOR P2 Världen fan - lyssnar i princip hela tiden när jag är hemma :D " (Nathaniel Glasser - Diipak)

"
Nyligen skaffat DAB-radio och upptäckt P2 Världen. Fantastiskt! SUPER!" (Ulf Weiland)

"Vill bara tacka för en fantastisk radiostation! Jag upptäcker nya underbara artister varje gång jag lyssnar!" (Stefan)

"Jag är med! Först slår jag på spisarna på jobbet...sen går P2 Världen igång...ett väldigt skönt sällskap i en övrigt litet grå värld..." (Johan Pie Malm via Facebook)


APRIL-15

"Tack för en fantastisk kanal, aldrig tidigare har jag fått höra så mycket inspirerande musik!"
(Daniel Contini)

"Nybliven pensionär, frukosten framdukad, nya batterier i transistorn - och råkade skruva fram P2 Världen! Lycka! My kind of Music!
(Lisbeth Sundman via Facebook)

"Bästa musikkanalen ju. All over the World"
(Björn Bohlemark via Facebook)

"The best music channel worldwide! Great selection... Great musicians"
(Ludwig via Facebook)

"Den här listan har många musikaliska skäl varför jag ej behöver Spotify! Tack för det P2 Världen!" (om vår lista på kanalens 30 mest spelade artister sedan starten 2002) (Leif G Malmgren via Facebook)

"Önskar att ni ska spela urinvånares musik och sång från hela världen så ofta ni kan!" (Sandra)

"Nu gjorde ni min dag :) Tack för att Thione Seck var med på spellistan <3 " (Eva Omagbemi via Facebook)

"I listen every day at work and home - and do my own top 10 tunes each week and send them to my friends - keep it up" (Keith Hawley via Facebook)


MARS-15

"Börjar bli vanebildande och klart beroendeframkallande ;)"
(Maths Jakobsson via Facebook)

"Fantastisk kanal att slappna av till när jag sitter och jobbar med kontor" (John Bergström)

"Jag lyssnar varje dag till P2 Världen. Min absoluta favoritkanal! (Kersti Lundin)

"...detta har blivit min favorit kanal sen jag upptäckte den. Förut var det 97.3 Brisbane" (Per Sundin, Haverö)

"Musik för själen :)" (Djani Unic via Facebook)

"Every morning when I wake up I listen to your radio. It gives me energy and good mood for the whole day. Now I can not imagine my normal day without your radio. My whole family also listens" (Alina E. Malakhova, Spirovo, Russia)

"Underbar idé att spela världsmusik varje dag och hela dagen, älskar det. Ett litet förslag: jag saknar etno musik från Sydamerika ex Chile med flera även från Europa saknar jag Irland, Spanien, Portugal, Italien, Grekland mm de stora musik nationerna helt enkelt. Hoppas ni inte tar illa upp men jag älskar denna kanal och bryr mig om den" (Stephan Fransius)

Vårt svar: - Jo, vi spelar många låtar från Brasilien, Colombia, Kuba och Peru men färre från t ex Guatemala och Chile,
varmt välkommen med artist/låttips! Om Europa: Vi kan nog skruva upp Irland, Grekland och Italien, medan Portugal och Spanien redan rullar ofta i mixarna. Tack för synpunkter, de bidrar till att förbättra kanalen ytterligare. Med vänlig hälsning

"Gott att få höra en ny låt av oudmästaren Anouar Brahem häromdagen!... Tack för det fina tipset och allt örongodis!" (Leif G Malmgren via Facebook)


FEB-15

"Superprogram. Den enda radiokanal jag lyssnar på dagligen" (Jan Platander)

"
Musik för själen))" (Djani Unic via Facebook)

"
Tack fina P2 Världen som precis i detta nu lät OK Star Orchestra frälsa min förmiddag med underbara Ono! Orquestra Aragon är en lysande uppföljare och styrker vikten a bra mixar, yes yes! P2 Världen, bäst i klassen, igen!!!" (Claes Hindenfeldt via Facebook)

"Lovely music, listener from Holland" (Teetee Coenegracht via Facebook)

"Yes, P2 Världen är bäst!!!!" (Bengt Gullback)

"P2 Världen är den enda musikradiostationen jag lyssnar på, jag älskar blandningen, överraskningarna, både i form av att Sophie Zelmani kan dyka upp och att det ibland inte finns någon hejd på hur mycket crazy balkanmusik som kan spelas.... Jag tycker det är skönt i P2 Världen att slippa prat, att låtarna kommer som ett oavbrutet överraskande flöde" (Åsa Lövenvald) 

"Sveriges bästa radioprogram!" (Klas Jervfors)

"
P2 Världens musik är tröst och hopp" (Rolf Selander via Facebook)

"Tack gode Gud för P2 Världen,
säger en pensionär som blir glad 😃 när han hör på programmet!" (Håkan Talling)

"Världsbäst, hela tiden! Tack!" (Kicki Myrberg)


JAN-15

"Så härligt oförutsägbart och lustfyllt att ta del av musik från världens alla hörn. Det är spännande och överraskande. Som ett Kinderägg för vuxna :-)" (John Rova på Facebook)

"Vi älskar P2 Världen -
ville bara säga att er kanal är grym. Min fru och jag lyssnar ofta hela kvällen härhemma - som just nu. Ni har ett spännande, blandat urval av låtar man aldrig hör någon annanstans, fjärran från maskingjord slaskmusik. Fortsätt bara att göra precis det ni gör! Tack" (Olov och Yuko)

"...får folk att förstå att världen är mycket störe än vad vi tror. Fylld med spännande traditioner, kulturella uttryck och människor som gör att livet får en djupare mening. Tack till er" (Juan Romero via Facebook) 

"Takk for BESTE radio! Alltid & hver gang! Takk for masser av gode musikktips :-) " (Hege Krogh via Facebook)

"Stor eloge till er som väljer musik till P2 Världen, ni gör ett fantastiskt jobb!" (Katja Olofsson)

"
Ni är en stor tillgång! Mixen är skön och intressant, så mycket jag annars aldrig skulle hitta fram till. Normalt blir jag fort trött av ljud, men på P2Världen kan jag lyssna i många timmar. Tack!(Anne Lagerdahl-Willis, trogen lyssnare)

"Lyssnar alltid på P2 Världen!!" (Leif Lundstedt via Facebook)

"
Great stuff here. Have it on permanently in the kitchen at Babajan during my shift" (Jan Murray, Stockholm via Facebook)

"
Jag älskar P2 Världen. 'Gillar' är bara förnamnet!" (Jinger Bremberg via Facebook)

"Cheikha Rabia var en toppen-inledning på det nya året! (upptäckte henne tack vare P2V). Än en gång JÄTTETACK för P2 Världen - min liv-kanal och -lina! (Tomas i Uppsala)

"Tack för andningshålet i etern!" (Per Bergström)

 

TACK!
 - Ett stort varmt tack till alla lyssnare för er fina respons!
hälsar

Per Gulbrandsen
exekutiv producent P2 Världen
+46 8 784 1572
p2varlden@sverigesradio.se
https://www.facebook.com/p2varlden

 

FÖR LYSSNARREAKTIONER FRÅN 2014 OCH 2013, SE NEDAN!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".