Lyssnarreaktioner 2013

Tack för alla synpunkter - hör av er via mejl eller Facebook!

DEC-13

"V
ärldens BÄSTA musikkanal. Lyssnar i stort sätt dygnet runt. Vad mycket fin musik det finns som inte de andra kanalerna spelar överhuvudtaget. Är så skönt att bara låtarna strömmar fritt och att slippa all j-a reklam. All heder åt er" (Göran i Hägersten)

"Tack för en så sjukt bra kanal.
Lyssnar på webben när jag är på jobbet, och på P6 när jag är i bilen. Fortsätt som ni gör, ni är bäst i etern! KRAM" (Robert)

"P2 Världen är i dessa tider en kanal som är jätteviktig. Tala om att ni finns och var rädda om den kanal ni har byggt upp! Detta meddelande gäller speciellt till er chefer på radion! Kvalitet måste få kosta! Jag betalar gärna mera skatt för att värna mångfald och kvalitet." (Olle)

"Jag har fått alla mina kollegor att börja lyssna såväl unga som gamla eftersom urvalet är så bra och spännande. Tack från en trogen lyssnare" (Lena R)

"Den bästa kanalen som jag någonsin kommit i kontakt med. Lyssnar både hemma och på arbetet"(Lena)

"P2 Välden är min favoritkanal på radion. Mera, tur att ni finns!
" (Olle L)

"Som en underbar resa runt hela världen, möten. En slags nyhetsrapportering som ger hopp och livslust! Det är fantastiskt att den finns! Hurra!"
(Ulla-Karin W)

"
I'm Kevin from Copenhagen, Denmark. I love P2 Världen" (Kevin)


NOV-13

"P2 Världen är ju helt klart bästa kanalen!!
Skulle det vara möjligt att publicera skivomslag på det som spelas för tillfället?" (Olle B)
Svar:
Det kommer till sommaren. Tills dess syns skivomslagen automatiskt via gratistjänsten Radiofy.se (klicka på "Öppna i Spotify")

"Fantastiskt bra program. Får massor av influenser, en njutning att lyssna på" (Kent)

"Tack världen för P2 Världen! Åh, kära gudi behagliga radiokanal.
Kan bara upprepa det som tidigare talare sagt: Ni är räddningen jämt. Värt varenda öre, fortsätt, fortsätt, fortsätt" (Malin)

"Tror att många, många fler lyssnare skulle ställa in radion på 89,6 om ni slopade denna minst sagt konstiga uppdelning. Låt utländska nyheter få en egen frekvens eller kör dem via nätet istället för att sabba det som redan finns; en kvalitetskanal med bra musik dygnet runt!" (Nordmark89)

"Annars vore ju en stadig P2 Værlden-kanal dygnet runt helt fantastiskt... stort tack før bra arbete :-)" (Jaschar)

"Bästa grejen - det är nästan så att man borde flytta hem till Svea och börja betala licenspengar igen - sjukt bra kanal som håller mig flytande under långa arbetsdagar" (Kristof)
  
"Är så oerhört tacksam att ha upptäckt Scetch Show precis. Så vacker. Tänk att få se dom live" (Valentine)

"Hjälp! Jag kan inte spela mitt favoritprogram P2 Världen på min iPhone. Hur gör jag?" (Per Å)
Svar:
Öppna appen Sveriges Radio Play, klicka på "Direkt", scrolla ner till "Fler kanaler", välj "P2 Världen" och "Lyssna direkt" - lyssna!


OKT-13

"En kanonkanal!" (Örjan L)


"
Jeg har lyttet til P2 Världen daglig hen over sommeren. Musikken er fantastisk! Tak for det" (Holger M, Farum, Danmark)
 
"En rik värld - utan er hade världen varit fattigare
...tack vare er hade jag förra veckan ett av mitt livs bästa musikupplevelser; Bombino. Troligen hade jag aldrig hört talas om honom utan er! TACK!!" (Christina E)
  
"Hi, found you in Tunein Radio by coincidence. Liked you a lot, thanks" (BS from Turkey)

"Världens bästa program...kort och gott" (Fia B)
  
"P2 Världen har blivit intressant igen!" (Tomas i Uppsala)

"Can I get P2 Varlden on my tablet in the UK?" (Anonym)
Svar: Try downloading the app Sveriges Radio Play!
  
"Bra musik på P2 Världen, det är alltid roligt att lyssna på Er kanal" (Maggan)

"Jag tycker om att lyssna på P2 Världen MEN det vore roligt om man kunde veta varifrån kommer de låter som spelas!!! Jag skulle vilja veta det! och säkert många andra... Tack så mycket för den här superkul radiokanalen!!" (Romina)
Svar: Flera lyssnare föreslår detsamma, men SR anser f.n. att den tjänsten blir för dyr. På nätet går det oftast att hitta info om låtarna vi spelar.


SEP-13

"Rätt kontinent! Fantastiskt! Sen jag hittade P2 Världen har jag slängt ut både CD-samling och (nästan) Spotify. Bra jobbat - sann Public Service" (Samuel)

  
"Ni är bäst - Tack gode Gud för P2 Världen...kan inte säga det på annat sätt...ni är räddningen jämt" (Charlotte)
 
"Tack för en underbar kanal!
Jag lyssnar mycket via den digitalradio jag har hemma, men på jobbet blir det det lilla ni kör på "vanliga" radiokanalen innan de nyhetsprogram på andra språk ni sänder. Kram!" (Cecilia)

"Bästa kanalen! Bästa musiken!" (Hanna)


AUG-13

"Upptäckte P2 Världen för drygt 1,5 år sen, och det kändes som en gåva från ovan, den bästa kanal som någonsin har gjorts, och har gjort allt för att sprida det" (Birger)

"Skicka en hälsning till den som valde musiken i SR Världen i söndags morse. Det var ruskigt rätt just där, just då!" (Johan T)

"Bra radio, men det behövs mer kinesisk och japansk musik" (Hugo D)
Svar: Helt rätt, vi jobbar på det!

"P2 världen - toppenmusik!
Härligt att någon vågar spela något annat än engelsk-USA-musik" (Anders)

"Fantastiskt program!!! Jag jobbar framför dator och glider genom söndags eftermiddagen med ett leende. Har jag sagt att du har radions vackraste röst? Den är mjukt och sensuell som en kväll i Karibien...Tack!" (Gustavo A)

"Vill bara säga att jag är jätteglad att ni finns. Lyssnar alltid på kanalen vid datorn och i radion när jag hugger ved eller jobbar med annat ute före 13. Förr var jag beroende av egeninspelade kassetter för att höra den här musiken men nu är det bara att sätta på P2 Världen! Toppen!!" (Germund, 65)

"P2, ni är tveklöst Sveriges mest intressanta kanal, att vi har en reklamfri kanal av er klass är ett privilegium, ni är värda varje öre. Sen tonåren har jag njutit av era geniala spellistor nästan dagligen och jag upphör inte att imponeras. Om jag blir lärare precis som resten av familjen, ska jag inkludera internationell musiklyssning så ofta jag får chansen. Den förståelse vi får för andra kulturer genom musiken är oersättlig. Jag önskar att alla gav er en chans" (Felicia S)
  

JULI-13

"Jag älskar den här musiken som ni sänder, det är för jävligt bra. När jag är ute och går, lyssnar jag alltid" (Lars-Otto A)

"P2 Världen är en väldigt bra kanal, jag uppskattar den oerhört mycket" (Anton H)

"Fan va bra det här är!!! Jag lyssnar varje dag när jag jobbar (kör lastbil i Stockholm med omnejd). Sen kollar jag låtlistorna när jag kommer hem. Så många coola artister jag har upptäckt! TACK!"
(Ruewood666)

"Jag lyssnar på P2 Världen varje gång jag sätter på datorn" (Staffan E)

"Tack för att ni gör det bästa program jag nånsin lyssnat på
, fantastiska låtar och en perfekt blandning" (Leo)


JUNI-13

"P2 Världen har fått mig att lyssna på radio igen. Inget jäkla snack. Bara oavbruten häpnadsmusik rakt igenom. (Trashkaiser, foruminlägg)

"Vi är tre grabbar i 20 årsåldern som älskar P2 Världen. Vare sig vi står och lagar mat eller är ute med båten är det ett självklart val! Tack så mycket o fortsätt precis som ni gör!!!" (Kim, David och Martin)

"Äntligen, bland alla grumliga kanaler har jag äntligen hittat rätt! Med ett glädjeskutt hoppar jag i och simmar iväg mot ständigt nya äventyr. Tack P2 Världen för att ni bjuder mig på detta uppfriskande kanalsim!" (Gunn B) 

"Musik då det är som bäst. I söndags, 2 juni, satt jag och tog en glass och in i öronen strömmande "Luísa Maita - Fulaninha" som spelades in programmet. Saken är den att jag är nästan alldeles nyss hemkommen från Brasilien, och det var ljuvt att lyssna på den låten. Självklart kom det fler bra låtar - som alltid i P2 Världen. Om man har missat denna kanal, så har man missat det bästa i musikväg som finns på SR:s program. Tack!"
(Anders M)

"Tack vare P2 Världen har jag nu (juni 2013) fått en ny favorit (efter Ry Cooders mästerverk Chavez Ravine): soundtracket Crazy Heart med Jeff Bridges. Köpte den genast och tycker skivan är en veritabel guldgruva" (Ulf H)

"Det är verkligen en medborgerlig förmån att ha sådana kanaler! Jag jobbar på en psykosavdelning med stor mångfald och gillar att ha på P2 Världen när jag serverar mat och fixar i köket, inte  bara för mitt eget nöje då folk ibland kan få höra låtar de inte hört på länge... Tack för en bra kanal!" (Niklas L)

"Tack! För en sanslöst bra kanal. Jag blir glad och stimulerad av ert utbud" (Åsa U)


MAJ-13:

"Hello, P2 Världen is the best radio station I have ever heard! Since 2 weeks I listen to it via internet from Germany. Many thanks for the good programme. There is so much good music in the world!" (Wibraa)

"Hej, alltid en njutning att lyssna även långt ner i Belgien på P2 Världen" (Bernard V)

"Greetings from Ukraine! :-)) Let me thank, on my own and my colleagues working in the office of a small company, all employees of your radio, for the excellent work. All day I spend at the computer, often listen to your radio station... Hard working days, your radio is helping ordinary office manager to work out all week and on Friday evening when labor weekdays have been completed, your radio is helping to distract from the work. Sincerely your fan and admirer. Thank you for your work" (Stanislav Barabash)

"Hej! Vi skulle önska att ni vänder på spellistorna! Senast spelad låt borde stå först" (Bitte och Göran) Svar: Det blev äntligen ordnat när P2 Världen-webben gjordes om till följsam design i mars-14!

"Underbar kanal! Varför inte Samla Mammas Manna också?" (Håkan)
Svar: Jodå, vi har minst tre låtar med Samla som då och då dyker upp i flödet

"Underbara rytmer - Efter 5 år i Kambodja och 3 år i Nicaragua, utan internet, har jag förlorat mycket av mitt beat. Med en efterlängtad uppkoppling återhämtar man sig från pling-plong och rancherodisco. Nya Klingan likväl som Spanarna och Godmorgon Världen har berikat mitt liv senaste 6 månaderna. Bäst av allt är ändå upptäckten av P2 Världens musik. Ni berikar mitt liv, TACK" (Åsa)

"Bäst music i världen!!! Jag lyssnar ofta det P2 Världen… BRAVOOOOOOOO" (Oscar)


APRIL-13:

"Har just ägnat tre timmar åt städning med P2 Världen i hörlurarna. Det var en njutning: en i stort sett obruten rad av positiva överraskningar och ett och annat kärt återhörande... Jag har hittat en ny musikanal för alla tänkbara tillfällen. Tack för det" (Martin V)

"Jag har länge, länge tänkt skriva till er för att uttrycka min enorma tacksamhet för P2 Världen, och att jag blir glad varje gång jag lyssnar! Lyssnar nästan varje dag i bilen på väg till arbetet och imponeras över att det nästan alltid spelas fantastiskt bra musik - det är ett imponerande urval ni gör!" (Tomas C, Lidingö)

"Jag lyssnar ofta på P2 Världen, ofta underbar och spännande musik. Jag skulle vilja ha påannonsering dock, men jag antar att ni spelar med er stora, fina jukebox så det kanske inte går" (Rolf A)

"En utmärkt musikkanal, fantastisk helt enkelt - det enda är väl att ibland känns det som om det saknas en Van Morrison" (Carl T)
Svar: Vi snurrar minst fem låtar med Van M - så du har haft otur! :)

"Utan P2 Världen skulle jag inte klara av jobbet!" (Socialsekreterare)

"Världens bästa musik!" (Peter, Danmark)

"Jag blir så lycklig av P2 Världen, som att resa" (Ulrika B)

"Lennart Wretlind och Tatiana Rucinska - kommer att sakna er. Tack för alla expeditioner" (Cecilia N)


MARS-13:

"Vanligtvis har varje radiokanal en eller några få musikgenre som man har bestämt att spela. Men hur låter det när de mest varierade former av musik följer efter varandra? I P2 Världen vet man aldrig i förväg vad som kommer skall. Folk, jazz, pop, rapp, arabiska, franska, svenska, vilket språk som helst, glatt med fart eller sakta med tyngd, Ray Charles med “What'd I Say” sedan Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou med “Koutoulié”, en ragtime i originalversion eller en aktuell inspelning från Senegal. Man är gång på gång positiv överraskad vilken mångfald som finns att lyssna till och man kan bli glad av alla. En upplevelse av att mångfald bidrar till att öppna vyerna.
 
I P2 Världen kan du uppleva en mångfald som skolan längtar efter. Att alla i skolan skall nå samma resultat på samma tidpunkt, det tror bara “systemtekniker” eller politiker som ser skolan uteslutande under ett jag-vill-blir-valt-perspektiv. Men vilken lärare som helst kan intyga att elever har en liknade variationsrikedom och -behov som musiken i P2 Världen. Krav på den pedagogiska mångfalden är inte en gullig önskan av verklighetsfrämmande drömare, det är en nödvändighet om skolan skall lyckas att utbilda barn och ungdomar att kunna gestalta framtiden. Välkommen på UtanBetyg.se (bloggaren Cristopher)

"
Hur hittar man avstängningsknappen för P2 Världen? Jag behöver lägga mig, men är det inte Yasmin Levy så är det Bill Frisell, och är det inte Karl Seglems suggestiva "Mårblå" så är det egenartad americana med Cahalen Morrison & Eli West" (Magnus Bäckström, konserthuschef på UKK)

"Tycker ni sänder fantastisk musik" (Elisabeth B, Förenade Arabemiraten)

"Tack för P2 Världen och andra P2 musikprogram - utan dom hade livet inte varit uthärdligt!" (Finn Z)

"Tack för den innehållsligt bästa kanalen av alla, men kass att den inte går att höra på FM-bandet över hela landet - måsågott" (Torbjörn H)

"Det är bara så bra musik hela tiden, måste skriva och säga det! Tack för en underbar kanal" (Anonym)

"P2 Världen har ju fortfarande flaggan i topp, keep it up ;-)" (Claes)

"Jag lyssnar på er i princip varje dag" (Simela M)

"Jag skulle vilja höra Kurdisk music också nångång" (Roni T)
Svar: Vi jobbar på det!

"Ni är bäst!" (Peter)

"Tack för att ni spelar fina franskspråkiga nuförtiden" (Anonym)

"Jeg kan bare ta inn P2 Världen via nett, og den ligger överst på favorittlista på min Mac! Jeg stenger bare öynene og tar en musikalsk drömmereise verden rundt - uten at det koster fem öre. Takk for mange fine reiser!" (Mora Ann-Cathrin)

"As a scotsman living in Wales I was intoduced to P2 Varlden by my dearest swedish friend and am completey blown away by the fantastic pieces of music which i always hear. You guys are on fire tonight!! Keep it coming!!" (Tudhaggismuncher)


FEBRUARI-13:

"Grymt! Bästa spellistan... den ena bättre än den andra!!!" (Pelle)

"Tur att jag fann er, har bott i Frankrike i 28 år så - hörde just en låt med Deneuve får mig mig att drömma Paris Paris yhi hi - kan ni ibland trycka med fransk t ex. Aznavor, zaz, voulzy, oj oj oj det finns många bra, en del blues, jazz, merci. Glömde zouk music from french caraibes" (Anna-Lena P)

"Tack for så bra musik!! Vi bor i USA och i bilen lyssnar jag på amerikansk radio, men så fort jag kommer hem sätter jag på P2 Världen på vårt Sonos system. Sluta aldrig sända!" (Louise O)

"Lyssnar varje vardag på er, på mitt arbete och i bilen. Försöker omvända mina kollegor, inte lätt men några gelikar har man nått" (Johan L)

"...bara er jag står ut att lyssna till när jag jobbar, pluggar, lagar mat, går och lägger mig osv. Dagen kommer in i en viss rytm, beroende på vem som valt musiken och jag gillar allt från blues, fado, serbiskt eller senaste hitten från Mali, underbart! Jag är så glad att ni finns!" (Carl Johan)

"Tack och lov... att P2 Världen finns nu när Klingan inte finns längre" (Hans Åke R)


JANUARI-13:

"Tack för P2 Världen! Det är så lyxigt att dygnet runt kunna lyssna på musik som jag annars inte skulle hitta!" (Helena)

"Hej. Jag är bussförare mellan Göteborg-Borås. Med era fantastiska program mina bussturer blir det jettekort. Underbart" (Said N)

"Tack för ett radioprogram med glad, blandad skön musik :) " (Malin C)

"Vill bara säga att jag verkligen uppskattar er kanal. Jag lyssnar i princip jämnt och får en massa inspiration till att lyssna på musik jag inte visste fanns. Bussresan tur och retur till jobbet är en glädje i ert sällskap" (Kicki M)

"Jag gillar variationerna i mode / ton spelas från de olika länderna låtarna även om jag inte förstår ett enda ord" (Mrbjlyda)

"Vad glad jag blev - vilken present P2 Världen är! ... som att öppna dörren, bjuda in världen min middag... och mina engelska/irlandska/grekiska gäster håller alla med. Tack for min nya favorit... nu blir det party varje helg :) " (Ulrika G)

"Jag orkar inte räkna upp alla höjdpunkterna senaste tiden, Spaccanapolis Pummarola black, Orishas' Reina de la calle, Luísa Maitas Lero-Lero, Daby Baldes Halaname, Sondre Bratlands Jesus det eneste, etc etc. Ni har redan satt ribban så pass högt. Nej, det som verkligen var en överraskning var Arvo Pärts Spiegel im Spiegel. Nobels musikpris till den som fick den idén. Just sådana pärlor gör den här kanalen helt unik. Fortsätt bara i samma tecken. Kanalen för oväntade möten, så sant!!!" (Tommi S med fru)

"Här går P2 Världen nonstop" (Martin S)

"Vilken lycka! Så mycket härlig musik" (Elisabeth K-O)

"Musik som man blir glad av hela dagen!!!! Vilken gåva!" (Teresa A)TACK!
 - Ett stort varmt tack till alla lyssnare för er fina respons!
hälsar

Per Gulbrandsen
Kanalchef P2 Världen
+46 8 784 1572
p2varlden@sverigesradio.se
https://www.facebook.com/p2varlden