Lyssnarreaktioner 2014

Tack för alla synpunkter - hör av er via mejl eller Facebook!

DEC-14

"Lysande kanal, som uppskattas mycket även av våra afrikanska vänner och spelas från flera källor härnere"
(Anders & Unnur, Nairobi, Kenya)

"
Så himla skönt att få slippa alla Jingle Bells, O Helga Natt och Mer Jul" (Niklas Arnell via Facebook‎)

"I´m a great fan of your channel and I think your musical choice is just wonderful, not only from the artistic, but from the multicultural perspective as well" (Vesna) 

"
Nu när man lagt ner Klingan så är jag iaf glad över och uppskattar P2 Världen! (Mats Björnsson)
Svar:
Kul att du gillar! Men Klingan är inte nerlagt, tvärtom: Klingan sänder i 3 timmar numera, på lördagar från kl 15 - eller när du vill via vår app Sveriges Radio Play! Med vänlig hälsning

"P2 Världen är helt underbar!" (Bertil Alksten)

"
Lyssnar gärna på eran musik när jag sitter hemma och bara vill försjunka i mina tankar. Jag får så fina "vibbar" till nya idéer" (Peter Spaak)

"NI ÄR BÄST! Ni tar oss lyssnare till Världar, som vi ofta glömmer att de finns! ETT INNERLIGT OCH ÖDMJUKT! Tack" (Moussa Alioui via Facebook)

"
Underbart program. Ger massor med nya impulser till en som brukar hävda att man lätt "stannar i växten" musikaliskt" (Karl Björling via Facebook)

"
Since my Swedish friend has introduced me to your radio station, it has quickly become my favourite. I'm living in Slovenia, but originally from Poland. So you have listeners in Slovenia, and I'm not the only one :) " (Cyprian Laskowski)

"Jag lyssnar inte längre på fel radiostation - P2 Världen rules!"
(Stefan Mörth via Facebook)


NOV-14

"Strålande insiktsfullt bra musik som talar till dig. På alla plan och språk"
(David Noreen via Facebook)

"En helt suverän kanal. World-musik, alltid på"
(Margaretha Hentati via Facebook)

"I love your radiostation! Great music, always changing. I'm 100% fan from NL! Keep going" (Gytha)

"Hej! Jag och min fru lyssnar på P2 Världen varje vecka där jag bor 20 mil från Rio de Janeiro. Det är alltid bra musik och ger oss tillgång till musik som vi har annars ingen kontakt med. Vi är väldigt tacksamma!" (Marc Weinberg)

"
Uppskattar verkligen programmet" (Edmond Feldman)

"
Underbart med worldmusic på P2, TACK" (Stonefarmer)

"
Har alltid gillat P2 och som alla andra trogna följare uppskattar att bli överraskad med nya och spännande musikutbudDet är nåt mer levande över SR än med Spotify och andra radiokanaler från nätet (lyssnat mycket på radiostationer från andra världsdelar). Önskar er lycka till i er jakt på BRA musik! Mycket nöjd lyssnare" (Kitty Castillo)

"P2 är bäst, tack" (Nader)

"
Man lär sig via er kanal vad man skall kolla!!! ;-D  Tack Jag lär mig efter 30 år!!!" (Kassra)

"P2 Världen skänker mig ro i radion varje dag mellan 8 och 13" (Rolf Selander via Facebook)

"
Äntligen har ni lyckats att få artisterna att visas samtidigt som musiken spelas! Tusen tack för det och ett fantastiskt program!" (Håkan Norén)

"
Helt underbar musik att lyssna på bussen till å från träningen" (Adde Larsson via Facebook)

"
Vad hände med att man kunde se vem som spelar för tillfället? Blir ledsen i ögat då jag inte kan hitta den fina musiken jag hör. Annars helt underbart att det här finns. Tack!" (Chengan K)
Svar: Vi hade tyvärr problem med våra låtlistor under Halloweenlördagen (vad det nu kan bero på...?) men det är nu fixat /Per G, webbred


OKT-14


"Fem stjärnor får ni för att ni spelar så bra musik. Utmärkt och intelligent val av musik, variation hela tiden. Skönt också att slippa reklam och babblande programledare" (Nina)

"JÄTTETACK för P2 Världen - min liv-kanal och -lina! Länge leve P2 Världen!!!" (Tomas i Uppsala)

"I am a big fan and I am listening to your kanal almost every day. Very soothing and varied choice in music. Thanks for being there" (Sven-Eric van Osch)

"Fortsätt med det bra arbetet!!! Vi storgillar P2-världen!" (Johan och Rita Arana MQ)

"Tack för bästa musiken :-) - fascinerades  av 'Women of the World: Take Over' (Jim O'Rourke) -  satt och sjöng med i bilen, omöjligt att inte..." (Fredrik G)

"
My way of travelling around the world. My Saturday mornings" (Gunilla Woiski via Facebook)


SEP-14

"Ni har en helt fantastisk kanal. Den bästa jag hört i Världen!" (Nils Westerlund)

"
En fantastisk kanal! Om det gick så skulle jag operera in P2 Världen i huvudet så att jag aldrig var utan den. Fortsätt ett otroligt arbete med härlig och rolig musik!" (Niklas Arnell via Facebook)

"Jag lyssnar nästan varje dag på ert fantastiska program. Det är i särklass det radio/webb-program jag lyssnar mest på" (Björn Magnusson)

"Saveurs musicales exotique" …en njutning!" (Bernard Verhaegen)

"Har ni ingen app för er underbara kanal? Hittar er inte via SRPlay" (Lisa Norström)
Svar: Nej, ingen egen app (än?), men gör så här i mobilen:
Öppna Sveriges Radio Play, klicka på Direkt, scrolla ner förbi de 4 riks- och de 3 språkkanalerna så hittar du P2 Världen under "Fler kanaler". Klicka på den blå pilen så startar lyssningen direkt. Lycka till!

"I like your music too much!!!!!!" (Gianna, Turin)

"Underbara P2 Världen - 
Jag får nya musikaliska intryck som jag inte skulle kunna leta upp på egen hand. Bästa kanalen för att tillgodose mina behov av musikaliska glädjeskutt" (Ann-Heléne Lundmark vi Facebook)

"P2 Världen är en riktig höjdare! ...fantastisk kanal som på flera sätt öppnar nya, just, världar"
(Sven)


AUG-14

"P2 Världen är i sanning en guldgruva. Var hittar ni allt?!
" (Johannes Leyman)

"Absolut bästa webkanalen! Tack för all skön musik man upptäcker igenom P2 Världen!" (Kristin Engerstrøm via Facebook)

"P2 Världen är helt enkelt världsbäst! Jag blir inspirerad och glad :) Tack! Merci! Obrigada! Asante sana! Shukran!" (Gunilla Hamne)

"Alltid exzellent musik ... ni är best" (Jurgen Born)

"Grymt bra music" (Matto T) 

"
Härlig blandning! Mycket bättre att lyssna på än P2, P3 eller P4, i allmänhet. Grazie! Fortsätt så, per favore! :-)" (Håkan)

"Mystik - P2 Världen lär mig SE med örat & HÖRA med ögat" (Ulf Löwenhamn)

"P2 Världen är en skön värld när den är som BÄST"
(Moussa Ath Amer WâAli via Facebook)


JULI-14

"Det känns som P2 Världen blir bättre och bättre hela tiden. Det är lysande puls och flöde!"
(Fredrik Oderth via Facebook)

"P2 Världen förgyller min vardag!" (Rolf Selander via Facebook)

"Bara bäst" (Anders Svensson via Facebook)

"Världens bästa kanal! Tack!" (Tiina Troberg via Facebook)

"Om jag skulle deporteras till en öde och bara fick ta med mej en station så blev det utan tvekan P2Världen, och fick jag bara med mig en spellista så skulle det vara dagens. Hälsa låtväljaren, och tack för en toppkanal" (Anders Björkman)

"Tack för utmärkt program! Fler skulle lyssna om de bara visste!" (Stefan Essén)

"Tackar P2 Världen för att jag får nya och sköna infallsvinklar! Igen!!! I min verkstad, på jobbet, i stugan, på gräsklipparen, i finrummet, överallt så följer mig Sveriges absolut bästa kanal och sprider goda ljudvågor!!!Har varit med från början och tackar ödmjukt för eder existens!" (Johan Pie Malm på Facebook)

"Tack för fin musik" (Birgitta Fröjdendahl)

"I lördags hörde jag bl.a musik tror jag från tibet, Tibetan horn. Som taxiförare att lyssna på sån här musik är lite problematiskt, men mina kunder tyckte om detta. Den handlar om resonanser i kosmos. Tack, mycket bra program" (Toconaut)

"Under den tid jag känt till och lyssnat på P2 Världen har min musiksmak utvecklats enormt. Jag kan lyssna i timmar
eller leta mera av artisterna på nätet, främst Spotify. Får jag önska skulle jag gärna då och då höra mera musik från Afrikas horn av lite modernare slag. Annars fin blandning. Tack för den bästa av musikkanaler!" (Per Johan Nylund via Facebook)

JUNI-14

"
P2 Världen är bäst! Tröttnar aldrig"
(Boel Johnson på Facebook)

"Toppen! Massor av mina vanner här i Wales lyssnar mycket på P2 Världen. Heja!" (Annica Neumuller på Facebook)

"
P2 Världens musik ger mig den guldkant på tillvaron som med gyllene toner bär mig genom dagarna i djup harmoni - utan den skulle världen definitivt bli grå och färglös(Alicia)

"TACK, TACK, TACK... för en underbar radiokanal!! Nästan den enda vi lyssnar på hemma (förutom P1 ibland). Har hittat så mycket nya (för mig) artister och spännande musik via denna guldklimp till radiokanal. Keep up the good work!! (Göran Lindgren)

"Hade jag inte trivts med nuvarande jobb skulle jag definitivt försökt komma in på Sveriges Radio för att vara en del av skapandet av denna underbara musikblandning. Jag har ett chefsjobb idag vilket innebär många timmars arbete utanför kontorstid och vid dessa stunder loggar jag alltid in på P2 Världen då denna musikkanal ger mig en fantastisk inspiration och energi. Må denna kanal för alltid finnas" (Christer S)

"
Gör fantastiska upptäckter varje gång jag lyssnar. Dessutom hör jag ibland sådant som jag aldrig trodde jag skulle höra mer. Var i Tibet för ett antal år sedan och hittade fantastisk musik på "torget" i Lhasa. När jag så för en stund sedan hörde Chime Arkhang med låten Emaho stannade världen för en stund och de starka minnena från Tibet sköljde över mig och gjorde mig mycket lycklig. P2 Världen är som en klippa - den finns alltid där att hålla sig i" (Bengt Larsson)


MAJ-14

"Jag kan inte förmå mig att slita mig från kanalen. Fantastisk musik, och trots det djupaste regn eller grått väder, förvandlas dagarna samt kvällarna till Sahara, Asien eller till den indiska landsbygden. Världens tack och värme till er!
(Fatima Abass via Facebook)

"P2 världen is the best radio program in the VÄRLDEN ! Tack till alla som jobbar för det!"
(Sara C via Facebook)

"
Hej galaxens bästa program - Ni är det bästa som har hänt på Sveriges Radio. Tusen trillioner tack för underbar musik som Ni omsorgsfull väljer och sänder varje dag" (Ivica J)

"Hello - I just wanted to say that I think P2 Världen is one of the very best things about living here in Stockholm. It's a remarkable service, and the only station that can lure me away from the BBC. Many thanks for all the great work you do" (Nick)

"Musiken motsvarar mångfalden i världen och blir överensstämmande med flertalets verklighet. Motverkar enfald och inskränkthet. Jämställdhets-inriktningen pekar också mot en rättvisare värld
. Alla goda krafter behövs idag i människans strävan efter en mänskligare värld. Tack" (Bengt)

"Jättebra kanal som jag uppskattar mycket"
(Ingvar Q)


APRIL-14

"
P2 Världen, min favoritkanal alla kategorier!" (Claes)

"P2 Värden could be the worlds most listened music program, in the whole world. No one else, to my knowledge, offer world wide variety of music. Music is one of the best media for international understanding between humans. Tackar so mycket svenskarna!" (Karl F i Australien)

"Tack för en jättebra kanal, särskilt nu när P2 nivellerats ”för att ge
folk den musik dom vill ha”. Ljudet är jättebra i en bra tuner och låtvalet likaså" (Magnus T)

"Jag älskar denna kanal. Tackar alla som arbetar med programmet!!!
:-D
" (Kassra G)

"Överlever söndagen med P2 Världen och musik som både tämjer och skakar om!" (Carina A H via Facebook)

"Världens bästa radiokanal alla kategorier - jupp, och det står jag för" (Patric)

"Jag kan inte tala pa svenska... jag tycker om WORLD MUSIC... P2 är best i världen...med Radio 3 de Madrid" (Hans B i Berlin)

"Ett hjärtligt tack för att Ni finns!" ("Figur1")

"Tusen tack for den bästa musiken i världen!" (Annica N)
 
"Jag gillar P2världen stort och lyssnar nästan varje dag ... tar en på musikaliska resor och "masserar hjärnan" med harmonier och rytmer från världens alla hörn" (Johan M)

"Bästa programmet! Finns alltid där och hur bra som helst! Bara bra musik, inga avbrott - bara så bra!" (Eva A via Facebook)

"Tack för att ni finns och för att ni visar att världen är större än maxmixenergifavoriter och sån't. Jag har hittat massor med fantastisk musik genom er. Vem visste att det fanns Congo Dub, t.ex?" (Skattebetalare Bagarmossen)
 
"Så härligt att lyssna på musik från hela världen. Inte det vanliga man hör på alla andra kanaler. Jag blir alltid glad och pappersarbetet går så mycket lättare!" (MK via Facebook)

"Tidigare var det mycket lättare att hitta mitt favorit program P2-Värden, men nu är det en djungel, men det går. Det som inte går är att hitta s.k. Eget fönster, för att se den aktuella låten som spelas. Hur gör man? (Leopoldo I)
Svar: Eftersom fler lyssnare har undrat detsamma har vi gjort en hjälpsida med tips, hoppas den löser problemet!

"P2 Världen är kanon!! Me luuuuv" (Lena S i Malmö)


MARS-14

"Absoluta favoritkanalen även efter flera års nästan dagligt lyssnande
. Ni lyckas med att aldrig fastna i samma spår utan är uppdaterade och man får nya tips i stort sett varje dag samtidigt som man känner igen många etablerade favoriter. Riktigt bra jobbat" (Olle)

"Vi älskar P2 Världen. Bäst radio globalfolkloreljud"
(Skygrenn Plus via Facebook)
 
"Tack för all bra musik som ni spelar!"
(Björn G via Facebook)

"Fantastisk musik. Underbar vila. Öronljus
. Jag blir en bättre människa" och "Jag lyssnar hela tiden. Detta att höra så mycket annan musik - inte minst från Afrika - och den härliga mixen, där musiken verkligen får tala för sig själv. Jag blir en bättre människa" (Lena S via Facebook)

"P2 Världen's låtval blir allt bättre!" (Paul A)

"Den bästa! Bra bra blandning på musiken. Sällan jag gäspar" (PJ)

"P2 världen är ett fantastiskt bra program som vi lyssnar på hela dagarna när vi väl lyckats starta det" (Ragnar V)
Svar: Lyssna via rosa knappen "Direkt" till höger på webbsidan, alternativt "Direkt" / "Fler kanaler" i appen Sveriges Radio Play

"P2 Världen - God och Näringsrik Musik för Kropp och Själ" (Gunn B via Facebook)

"Ett stooooort fång röda rosor till er på P2 Världen för all störstskön musik ni serverar..Det är så svårt att slita sig från P2 Världens musik...det blir tamejsjutton bättre o bättre dag för dag...att ni i stort sett har samma smak som jag är lite förunderligt...GRATTIS till en toppenkanal och man undrar ju lite smått...var, hur och när hittar ni alla pärlor" (Göran H)

"Tack för ett verkligt lyssningsvärt program!" (Hans J, Uppsala)

"I am a big fan of SR Världen" (James L, Wolverhampton)

"För övrigt älskar jag P2 Världen" (Abeba G)

"Det är överraskningsmomentet som tilltalar mig med P2 Världen!"
(Andreas N via Facebook)

"Fantastiskt program!
Och detta att man kan gå in precis när som helst och (nästan) alltid få den där härliga känslan genom er musik som gör en glad när man är nere eller inte har nåt för sig, som när man måste äta för sig själv. Mitt lilla barnbarn uppskattar er musik lika mycket som jag, vi njuter av den tillsammans, kan dansa tillsammans" (Björn)
 
"Jag gillar er verkligen"
(Lasse N)

"Ruggigt bra musik just nu och oftast!!!" (Catharina P via Facebook)


FEB-14

"Vilken fin kanal ni är!"
(Carin E)

"Today’s addition to the site is a widget at the bottom of the right-hand column. It lets you play the admirable P2 VÄRLDEN (the world music channel) from Sveriges Radio (bloggaren Hal O'Brian)

"Lyssnar i princip varje dag på P2 Världen eftersom där är en så härlig blandning av musik" (Ingrid H)

"Fan vad bra du är! Satt i bilen och hittade ditt program på måfå, visste inte ens att det fanns. Var tvungen att ta fram shazam på mobilen flera gånger för att lista ut vad det var du spelade, och några timmar senare när jag letar mig till hemsidan för att kolla vidare så finner jag: Twinkle Brothers - Never get burn, DEN MEST OSJUNGNA FAVORITEN I HELA REGGAENS HISTORIA, spelades kl 00.00. Perfekt. Tack!" (Victor N)

"Tack P2 Världen för den inspirerande resan! Man blir omväxlande berörd, glad, varm och danssugen.." (Anna Carin N via Facebook)

"Öppnar öron och sinnen"
(Rolf L via Facebook)

"P2 Världen är en trogen följeslagare vardag som helg" (Claes H)

"Jag lyssnar mest till detta program om jag inte hittar andra, intressantare program eller har CD-skivor som jag hellre lyssnar till... Oceaniens musik spelas nog inte ofta, det skulle vara roligt med lite cool root- musik av deras musiker, liksom av andra urbefolkningar Jorden runt" (Tommy i Haninge)
Svar: "Vi kan nästan inte få för mycket av musik från det området. Nu har vi ändå lagt in en hel del nytt därifrån t ex med Bob Brozman, The Eagle Voice Band, Makana, Waiora, René Lacaille, Alir Pukkai String band, Toni Huata m fl - plus att låtarna från underbara The Descendants redan låg inlagda när jag tog över i april, bl a med Gabby Pahinui, Sons of Hawaii, Ozzie Kotani, Daniel Ho, Jeff Petersen, Keola Beamer m fl. Hoppas det ska dyka upp oceanisk musik oftare när du lyssnar i fortsättningen!" /Per på P2 Världen


JAN-14

"Helt galet bra. Vilka variationer. Kan lyssna hur länge som helst. Samhörighetskänsla" (Birgitta L via Facebook)

"Lyssnar mycket på P2 Världen där man ständigt hittar ny musik…brasilianskt, klezmer, körmusik, polskor, flamenco, rai... helt fantastiskt faktiskt! (Tina Ahlin, foruminlägg)

"Härligt flummig, kontnärligt ambitiös, friskt framåtriktande, ljuvt eftertänksam och sympatiskt mycket nyheter på P2 Världen denna förmiddag! Tack!" (Stefan M)

"Å vad härligt - Just nu håller jag på att översätta en spansk juridisk handling... då jag får höra "Granada, av Marcel Khalife" på P2 Världen. Det ger mig mera luft" (Tiary)

"Hej P2 Världen, vill genom detta mail tacka er för den fantastiska musik som ni spelar! Musiken påminner mig om mina resor i när och fjärran, ger mig perspektiv på den mainstream-musik som vi vanligtvis sondmatas med, och ger mig ett lugn i tunnelbanestressen" (Erik K)

"Resa - ligger med hörlurarna på och reser jorden runt TACK jag drar vidare" (Stickan)
 
"Först, tack för att ni inte heter P2 World. Och tack för att ni finns när P2 spelar för litet musik och pratar för mycket... Tur att ni finns – inget prat – bara bra musik!" (Anonym)

"Jättebra! Det är stor variation på musiken, och det är ingen jobbig människa som börjar prata innan slutackordet. Intressant blandning av musik. Bästa kanalen!" (Sara H via Facebook)

"Lyssnar alltsomoftast. Ofta bra, alltid intressant. Rock on!" (Ecke F via Facebook)TACK!
 -
Ett stort varmt tack till alla lyssnare för er fina respons!
hälsar

Per Gulbrandsen
Kanalchef P2 Världen
+46 8 784 1572
p2varlden@sverigesradio.se

https://www.facebook.com/p2varlden