Svar till Ingvar W om världsmusik i P2

"Hej Ingvar!

Tack för ditt vänliga mejl till P2 Världen - kul att gillar kanalen, det blev vi glada av att läsa!

Världsmusik i FM-radions P2 hittar du - som du nog redan upptäckt - främst på tisdagskvällarna kl 19:03 i P2 Live och lördagseftermiddagarna kl 15-18 i Klingan. Och så dyker det upp världsmusik lite då och då i andra program också som t ex Rendezvous, P2 på hemväg och Lördagsmorgon i P2.

Men P2 Världens sändningar pågår alltså dygnet med nya mixar varje timme, och kan höras både på internet och i mobilerna samt i svensk digitalradio, DAB. Nu vet jag inte var du bor, men bor du i Stockholmsregionen kan du även höra P2 Världen hela förmiddagarna i "ångradions" P6 FM89,6.

Och skulle du bo nära någon av våra större städer kan du alltså höra P2 Världen dygnet runt om du skaffar i digitalradio (DAB) för några hundringar. Det krävs bara att du drar antennen lite snett upp längs väggen så du får bästa mottagning. Det finns massor av modeller på marknaden, så be att få lyssna innan du köper så du blir nöjd med ljudet över tid. Många modeller går att koppla till stereon för bästa ljud. Här finns de flesta modeller listade

Mer om hur P2 Världen sänds, och hur du gör för att lyssna kan du läsa här

Lycka till med detta!

DJ Perra på P2 Världen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista