Svar till Barbro Hedström om tjatigt

"Hej Barbro! 
Kul att du lyssnar så ofta och länge, men vad synd att du tycker det blir tjatigt! Då vill jag bara berätta några saker så du förstår hur kanalen görs, och kanske du sedan kan komma med förbättringsförslag:

1. Varje timme spelar vi en helt ny mix av musik, dygnet runt. Ingen mix upprepas någonsin i P2 Världen (bara låtarna)
2. Vi har många tusentals låtar på servern, mer än någon annan webbkanal vi känner till. Så meningen är att det ska vara maximal variation.
3. Vi lägger in ca 20-25 nya låtar i mixarna i veckan. 
4. De nyinlagda låtarna hamnar då på vår A-lista vilket innebär att de spelas en gång om dagen eller varannan dag.
5. När de under ett par veckor spelats totalt ca 15 ggr så flyttas de ner till B-listan och spelas efter det ca en gång var fjärde dag.
6. Efter någon månad och totalt ca 30 spelningar flyttas de åter ner i kategorierna, nu till en E-lista där de kanske spelas varannan vecka.
7. Efter detta hamnar de i den stora massan "Guld" av sällan spelade låtar som bara dyker upp några gånger per år. Eller så tas de helt sonika bort, om de inte längre fyller sin uppgift att göra kanalen njutbar, spännande och fräsch. 

Så du förstår kanske att vi blir bekymrade över att du inte tycker att vi lyckas vara varierade! 

Jag ser ett par möjliga förklaringar:
1. Du lyssnar väldigt ofta och länge, och då kommer de facto många av låtarna tillbaka förr eller senare. 
2. Du är en mycket musikalisk person, kanske med ett extra gott minne, och ett mycket musikaliskt minne. Sådana personer kan väldigt lätt bli uttjatade. Jag vet, jag är gift med en (och är nog en själv...)
3. Du är alltid på jakt efter/längtar efter ny, spännande musik du inte hört förut, samtidigt som du blir irriterad om du tvingas höra vissa låtar ofta. Vi vill vara kanal även för sådana personer! 

Mitt förbättringsförslag är att vi börjar flytta ner låtarna ännu snabbare från A- och B-listorna och ökar på antalet nyinlagda låtar. Men det kräver ännu mer jobb än det jag redan har (sköter kanalen på halvtid), varje låt kräver upp till en halvtimmes arbete med kodning osv innan den hörs i kanalen. Så vi får se vad jag klarar. 

Men som du förstår uppskattar jag/vi enormt att du hörde av dig med denna, faktiskt ovanliga, kritik - det betyder mycket för oss! 

Med vänlig hälsning, 
Per på P2 Världen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista