Boris hemlagade jordgubbssylt

2 jordgubbar (har du bara en fungerar det också)
5 dl surhetsreglerande medel E952
5‐10 dl glykos/fruktossirap
Jordgubbskoncentrat (efter tycke och smak)
1 msk Bensoesyra
1 msk Citronsyra
1 dl Konserveringsmedel E202
1 dl Konserveringsmedel E211
3 msk Metallföreningar, förslagsvis titandioxid

Mosa jordgubbarna med en gaffel i en stor kastrull på svag värme.
Tillsätt surhetsreglerande medel och rör försiktigt. Tillsätt 5‐10 dl
glykos‐ eller fruktossirap till rätt sötma uppnås. Vispa därefter i så
mycket koncentrat som önskas. Låt puttra på svag värme i en
kvart. Blanda ner bensoe‐ samt citronsyra tillsammans med
konserveringsmedlet. Smaka av med metallföreningar, förslagsvis
titandioxid. Låt svalna. Häll därefter upp på burkar.

Receptet är hämtat från ”Hemlagat” i Sveriges Radio P3.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista