Boris hemlagade kantarell champinjon- och kantarellsås

50 gram delvis härdat fett
1 dl braslilanskt skummjölkspulver
1 dl modifierad stärkelse
2 tsk E330
1 tsk mononatriumglutamat
1 tsk dinatriumguanylat
1 tsk dinatriumginocynat (hittar du på hyllan för smakförstärkare i din
lokala butik)
2 msk jästextrakt
1 msk dextrinerad stärkelse
1 nypa Riboflavin

Syntetiska eller semisyntetiska färgämnen, förslagsvis E150CBörja med att härda fettet delvis, vispa sen ner skummjölkspulvret litei taget. Antioxidera den modifierade stärkelsen med E330 och blandaner. Red ner jästexktraktet under kraftig vispning tills du erhållerönskad konsistens. Krydda med de tre smakförstärkarna efter tyckeoch smak. Ta av kastrullen från spisen. Krossa den dextrineradestärkelsen i en mortel och blanda ner i såsen. Smaka av med ennypa riboflavin och tillsätt slutligen färgämne E150C tills såsen uppnår perfekt aptitretande färg.

Smaklig måltid önskar Boris Lind och redaktionen för Hemlagat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista