Boris hemlagade hamburgerdressing

3 dl vatten
2 msk jästextrakt
1 msk stabiliseringsmedel E412
1 msk stabiliseringsmedel E415
1 msk stabiliseringsmedel E509
0,5 dl dextrinerad stärkelse
c:a 1 dl riboflavin (efter tycke och smak)
3 msk konserveringsmedel E202 (räkna en msk/månad av hållbarhet)
2 tsk helsyntetiskt färgämne av önskad kulör
Lite hackad smörgåsgurka (eller annat du har hemma och tycker om)

Vispa vatten med jästextrakt i en bunke. Blanda i en skål de tre
stabiliseringsmedlen med varandra och strö sen ner i bunken under fortsatt vispning. Tillsätt dextrinerad stärkelse och smaka av med riboflavin efter tycke och smak. Rör ner konserveringsmedlet och räkna en msk per månad av hållbarhet. Vill du att dressingen ska hålla ett halvår tar du således 6 matskedar. Tillsätt sedan önskat färgämne med en tesked i taget. Avrunda med att hacka ner lite smörgåsgurka eller annat som sätter din personliga touch på dressingen.

Ett smart tips är att sen lämna in din dressing till en fabrik som kan hälla upp innehållet i en plasttub och vakuumförpacka den.

Svårare än så är det inte att laga en amerikansk hamburgerdressing från grunden!

Detta recept är hämtat från Boris Lind i Sveriges Radios ”Hemlagat”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista