Chatten med Veronica Nerman

Läs chatten med Veronica Nerman, tryck på läs mer!

moderator:Hej alla, Chatten med Veronica Nerman börjar om 5 minuter!
moderator:Vi sätter igång och hälsar Veronica Nerman välkommen till chatten!
Doode:Varför blev du arbetsförmedlare? Verkar tradigt tycker jag.
Veronica Nerman:Varför blev Obama presidient? Varför är Martin Timell programledare? Att vara arbetsförmedlare är inget jobb det är en livsstil och jag är en natural born arbetsförmedlare. Va jobbar du själv med som är så jävla kul? Säljer jultidningar?
Johan:Jag är orsaken till lågkonjukturen haha
Veronica Nerman:Johan, det verkar som iallfall nåt av det jag sa till dig idag på handläggningsmötet har landat i ladan.
Nojs:Varför är du så arg för. Det gör ont i öronen när du skriker?
Veronica Nerman:Varför är du så dum? Dum fråga får dumt svar. Jag är inte arg jag är bara tydlig för det verkar som att halva Sverige inte fattar att man måste JOBBA för att få JOBB! Sen kan du ju stoppa en lussebulle i öronen om det gör så ont.
Slashas:Jag har sökt 400 jobb men aldrig varit på en intervju. Vad gör jag för fel?
Veronica Nerman:Du kanske skulle ha tänkt på det lite tidigare. Innan du for till Ibitza istället för att gå på sökajobbkurs hos mig. Du tror att jag inte fattar vem du är men då glömmer du att jag är Veronica Nerman!
PE:Hur kommer det sig att man alltid bara ser fullvuxna duvor i stan? Vart håller alla ungar hus?
Veronica Nerman:Dom håller bara på med data nu för tiden.
Adam:har du förtur till vaccination mot svininfluensan?
Veronica Nerman:Kära Adam. Där e skillnad på folk och folk. Och jag tror säkert, trots att du inte verkar ha något annat för dig än att ställa frågor till mig, räkna ut själv att med den centrala roll jag spelar för att Sverige ska fortsätta rulla, fick min dos långt innan Leksands förstafemma.
Eva:Jag är mycket nyfiken på hur denna karismatiska person ser ut. Bild önskas!
Veronica Nerman:Kära Eva. Där är så många vill att jag ledsagar dom in i arbetslivet så jag kan inte visa upp mig offentligt på detta vis. Men jag kan tala om för dig att folk beskriver mig som att jag fått Robert Wells karisma och en viss storbystad countrysångerska vars förnamn börjar på D och slutar på olly.
F_M:Jadu Veronica jag var på arbetsintervju igår. Hur ställer du dig till rekryteringsföretag? Själv tycker jag att det inte finns nåt mer opersonligt
Veronica Nerman:Klåpare. De har inge rediga jobb att förmedla. Där e många rekryteringsföretag som försökt headhunta mig (det betyder att dom ber och bönar på sina bara knän att man ska börja jobba för dom). Jag skulle hellre bli hemskickad från bonde söker fru varje dag, än att jobba med rekryteringsbolag.
Hans:veronica nerman, hur kommer du att jobba vidare på din approach? du har ju redan en härlig profil men den kan ju bli ännu vassare
Veronica Nerman:Hans, vilket smicker. Kanske ska du komma förbi mitt kontor imorgon så kanske jag kan förmedla ett och annat till dig!
Palle Kuling:Hej Veronica,jag ä ganska aggresiv och har svårt med auktoriteter, tror du det fins ett jobb som passar mig därute? Jag tål inte att se blod och sånt. Kramis
Veronica Nerman:Kära Palle, jag känner igen mig i dig när jag var ung. Kan bara tala om för dig att där e inget jobb som passar dig. Fortsätt bara sök jobb. Det är ett jobb i sig. Lycka till! (not)
Asseman:Hur långt kan du tänka dig att gå i din förnedring av arbetslösa, dessa Guds minsta?
Veronica Nerman:Hur långt är muslimer beredda att gå för att vallfärda till mecka?
HR:Vad ska man satsa på för jobb i framtiden tycker du?
Veronica Nerman:Arbetsförmedlare såklart. Its da shit.
Abbe:Har du själv varit arbetslös?
Veronica Nerman:Sitter jag här och ställer en massa personliga frågor till dig? Va? Nej just det. Ställ då frågor om hur du själv kan komma ut i sysselsättning istället för att anklaga mig för en massa saker.
Anton:Jag starta eget fora, ett kulturfora, hur ställer du dig till det? va? va?
Veronica Nerman:Först och främst kan du ju lära dig ordkunskap och att stava. Det heter florist. Inte forsit. Och man startar en blomsterbutik. Inte fora.
Semlan:Tjena tjena Veronica, måste bara passa på att fråga vad du har för utbildning själv?
Veronica Nerman:Du, Sköt du ditt så sköter jag mitt.
Sofie:vilka är dina bästa egenkonstruerade glosor? -och hur uttalar man dem för att det ska låta bäst?
Veronica Nerman:Rent Oförmedlingsbar. = typ hälften av Sveriges befolkning uttalas rent eeouförmejdlingsbaur Slappajaevel = alltså en som utnyttjar systemet uttalas slappajaevel
Måns:Jag är en arbetslös ljudtekniker med trippeltinnitus på båda öronen vilket gör att jag inte kan arbeta med ljud längre. Vilken avdelning ska jag till inom arbetsförmedlingen?
Veronica Nerman:Du ska få ett specialtips om du lovar att inte säg det till nån. Sjukskriv dig. kom för guds skull inte hit i vart fall.
Alissy:Hej,min psykolog säger att om jag bara tänker positivt och ser ljust på framtiden så kommer jag få ett jobb när som helst, men nr jag var på arbetsförmedlingen igår så sa de att det inte var sant utan man var tvungen att skriva cv och sånt. Är de så eller ljuger de för mig? vill bara känna mig behövd någonstans.
Veronica Nerman:Ta det lugnt. Din psykolog verkar vara mytoman, så du kanske kan ta över hennes jobb. Och glöm inte Alissy att vi arbetsförmedlare älskar såna som du.
neon:Varför tror era datasystem att jag är lämplig som föreläsare för RFSU och deras hbt-projekt där det skall resas ut i skolor och fasa in lite kunskap i ämnet.
Veronica Nerman: Hur fan ska jag veta det? Sa jag att jag heter Veronica Zaida Nerman? Nä just det?
Göran Persson:Varför har ni inget 020 nummer till AF? Det blir så durt när man ringer till sin handläggare från Thailand.
Veronica Nerman:Skit i å ring så får jag mer vatten på min kvarn att hela Sverige består av sånna som du.
MWD:Hej Veronica! Hur ser du på finanskrisen? HAr läget vänt?
Veronica Nerman:Viken kris?
Delvis:hej jag är arbetslös aldrig arbetat en dag i mitt liv, vilket slags jobb skulle passa mig? jag har ingen utbildning, men är bra på att riva sönder räkningar
Veronica Nerman:Fortsätt med det.
pjotr:hur lagar man bäst rimmad halstrad lax i stekpannan.
Veronica Nerman:Lax - du det är rent för sent för dig att bli smartare. Dessutom är jag allergisk mot fisk och äter bara sånt man kan äta baernnässås till.
Tjäll Eriksson:Vem anställde den första arbetsförmedlaren i Sverige?
Veronica Nerman:Hilda Nerman.
Johannes:Alltså jag tror f-n ja blir omvänd till hetro. Jag blir kär i dej Veronica. Du är ju helt förfärligt underbar. Bara sätter folk på plats liksom. Inget klydd. Inget tjafs eller tjat. Åsså kan du slappa själv. Så vill jag också leva. Bara på dom allihopa.
Veronica Nerman:KOm du förbi du med! Hans och verkar ha samma känsla för hur en kvinna ska va.
samantha:Hej, ända sedan jag var liten har jag velat bli delfinskötare på Kolmården, hur gör jag för att söka jobb som det? Måste man utbilda sig på nåt sätt eller räcker det med att man elitsimmat i Bjurslätts simsällskap?
Veronica Nerman:Å Samantha! Jag ska göra dig glad. Jag har ett sånt ledigt jobb här och nu. Och det ska du få. Not! Gör en delfintatuering i svanken och behåll drömmen vid liv.
Kreatör plus:Hej Veronica! Jag är: - Kreativ - Socialt begåvad - Kan flera språk - Vill göra världen bättre. Vilken bransch bör jag söka mig till under våren 2010?
Veronica Nerman:Piratbay?
Adam:Hej Veronica, jag har svårt att få jobb och funderar på att ta kontakt med en karriärcoach. Är det en bra idé?
Veronica Nerman:Det heter Carreercoach. Idén är dålig och dom försöker bara ta över förmedlarens roll. Ulvar i fårakläder.
Hans:ska vi komma samdigt?!
Veronica Nerman:Varför inte?
moderator:Nu är det 5 minuter kvar! Ställ era sista frågor till Veronica!
Arbetsnarkomane:hej hur gör jag för att bli arbetslös?orkar inte jobba längre..
Veronica Nerman:Fråga nån annan. Typ halva Sveriges befolkning. Dom verkar minsann veta.
Linnea:Jag bara undrar om det är möjligt att få praktikplatser utomlands, skulle tycka Italien var trevligt,de har ju så god mat! och så är ju killarna så snygga. Kan man få det, gick ut gymnasiet i våras, men har inte haft nåt jobb alls.
Veronica Nerman:Åhhh, Linnea. JAg vet hur sånna som du tänker. Det är bättre att du köper nya numret av Frida eller googlar Italian lover eller nåt. Både billigare och mer sannoligt att något händer i ditt liv då.
MWD:Har var det att tala med Mona Sahlin?
Veronica Nerman:Hon bara låvar och låvar.
Robert:Hur ska man, på ett finkänsligt sätt, erbjuda sig att ligga sig hela vägen till en praktikplats utan möjlighet för framtida anställning?
Veronica Nerman:Vilken lång fråga.
neon:hur söker man jobb som politiker?
Veronica Nerman:Ta det med Berlosconi när han chattar istället.
Petra:Varifrån skåne är du från?
Veronica Nerman: Jag kommer från Veberöd utanför Lund. Bra bussförbindelser och redigt hög arbetslöshet. Det var därifrån all min grundinspiration ifrån.
Hans: hur ser du på din medverkan i Cirkus Kiev
Veronica Nerman:Det ger mig en inre mening med livet. (NOT)
Åsa:Tja Veronica! Har alltid jobbat med service och människor men börjar bli som du och skriker åt och förnedrar kunderna så nu är jag arbetslös och försöker hitta nytt jobb. Men som du skriver måste man jobba för att få jobb - hur går det ihop?
Veronica Nerman:Men Åsa, du får ju för fan tala om för dom att dom är hos dig och ska ha service av dig då får väl du prata så högt du vill!!!!
moderator:Nu är chatten slut! Vi vill tacka Veronica och alla chattare för den här gången!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".