Teknik-Patas OS-blogg 22/2: Vilken teknik! Vilken uppvisning!

Sverige-Finland! Vilken uppvisning! Vilken teknik! Jag och Linus som satt bänkade inför LED:en och såg på matchen mellan Tre Kronor och de finska lejonen i morse fick uppleva en batalj mellan laserhookade klubbor, skridskor med nanoslipade skenor, hjälmar med inbyggd firewire 800,  suspensoarer med oled-skärm, bluetoothpuckar, HDMI-remmar, benskydd med 1TB DDR3-minne, svettband med trådlös USB, m.m. Riktig Teknikbonanza!

Att teknikutvecklingen inom hockeyn hade kommit långt visste jag, men att den nått sådana höjder kom som en fullständig överraskning. Verkligen lilla julafton för sådana som mig och ni andra på forat.

 "Vänta nu Pata, vi såg inget av det där.", tänker ni kanske. Nä just det. Det här är teknik som inte syns i rutan om man sitter på en ordinär platt-tv köpt hos någon av våra vanligaste elektronikhandlare. Det krävs att du har en LED-TV med Linus specialchip inmonterat mellan HD-boxen och skälva skärmen. Det är dyrt (12.000:-), det är extremt högteknologiskt (nano) och det är unikt. Idag är det bara jag som sitter på ett sådant chip. Och ska jag vara riktigt ärlig så kanske det behöver trimmas in en aning. Jag tyckte att jag skymtade en skridsko snörad med HDMI-kabel men i övrigt har jag bara gått på vad Linus sa att han såg i bild. Men det känns ändå kanon att veta att man "har en del under huven" när man sitter och glor! Kan bara ana vad kvällens lagsprint i längd kan bjuda på för slags teknologiska underverk? Raidade stavar med Android? Hoppas bara Linus hinner trimma chippet innan… 

 //Teknik-Pata, i sjunde himlen.