jag vill inte se några old-school-kameror i finalen!

Teknik-Patas OS-blogg 28/2: Kvadruppelchecka megapixlarna tack!

Nu är jag äntligen tillbaka i TV-soffan och på bloggtangenterna! Ni som flejmat mig på forat för att jag bommade bloggen igår; sorry, men som ni vet hamnade jag i en nödsituation, och precis som skidskyttarna i stafetten är det lätt att bomma när man hamnar under press. Jumbo Prytz i Gottfridsberg försöker fortfarande få liv i min gamla tjock-tv som jag körde ner i förrgår. Under tiden har jag fått låna hans värstingprojektor och ett riktigt kralligt surroundsystem. Så här inför sista tävlingskvällen är det därför tre saker som jag kräver att SVT kvadruppelcheckar innan de börjar sända:

Att HD-formatet körs i 1080p, att ljudet sänds ut i äkta 12.1 och att de kanadensiska teknikernas målkameror håller minst 15 megapixlars upplösning.

Om inte detta klaffar sitter jag där med ett överdimensionerat system och kommer att bli ännu mer stekt på forat eftersom jag lovat att detaljstudera varenda vallalager på längdåkarnas skidor, räkna antalet tejpvarv runt samtliga klubbor i hockeyfinalen samt på nanosekunden när avgöra i vilket ögonblick pucken glider över mållinjen i händelse av straffläggning. Jag vill poängtera att Gottfridsbergs-Jumbo kommer att avkräva en skriftlig redogörelse av mig när jag lämnar tillbaka hans system. Som ni vet är Jumbo ingen person man blåser....

 //Teknik-Pata, i spänd förväntan inför sista tävlingskvällen i OS

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista