1 av 14
Timrå leder serien och Djurgården parkerar på sjunde plats.
2 av 14
3 av 14
4 av 14
5 av 14
6 av 14
7 av 14
8 av 14
9 av 14
10 av 14
11 av 14
12 av 14
13 av 14
14 av 14

Inför kvällens Elitserie: Kan Djurgården få Timrå på fall igen?

Djurgården var det första laget i år att besegra Timrå, kan det bli repris ikväll? Dessutom möts Luleå och Mora i kampen kring slutspelsstrecket. Det är full omgång och Radiosporten sänder alla matcher i sin helhet här på webben!

-Nedsläpp:19.00

gjorde i veckan klart med Sean Bergenheim och han väntas gå in i kedjan med Martin Plüss och Steve Kariya. Om det kan sätta stoppa för Stephan Lunds lags kräftgång återstår dock att se.
Tabellplacering: 11:a
Fem senaste matcherna: 5 poäng
 
kommer med flera förlustfria matcher i rad i ryggen och jagar nya poäng för att stanna kvar i toppen. Nyckelspelare blir som vanligt poängligaledande supertalangen Nicklas Bäckström. Målvakten Robert Kristan, som gick av i den senaste matchen mot Mora, väntas vara tillbaka i kassen.
Tabellplacering: 3:a
Fem senaste matcherna: 10 poäng
 
Inbördes statistik
Tidigare i höst: 2-2
Förra säsongen: Sju vinster för Frölunda och en förlust
Sedan 2001/2002: Tjugotre segrar för Frölunda, en oavgjord och en förlust.

- Nedsläpp: 19.00

är seriens formstarkaste lag och har tagit poäng i de åtta senaste matcherna. Erik Ersberg belönades nyligen med en landslagsplats för sin fina säsong, hur påverkar det målvaktstalagen i kväll?
Tabellplacering: 4:a
Fem senaste matcherna: 15 poäng
 
vann med stora siffror senast lagen möttes, men sedan dess har HV 71 radat upp segrar och storspel. Fredrik Olausson kommer för första gången att spela på sin gamla hemmais sedan han lämnade HV 71. Det blir säkerligen mycket känslor inblandade när backveteranen återvänder till Jönköping.
Tabellplacering: 5:a
Fem senaste matcherna: 10 poäng
 
Inbördes statistik
Tidigare i höst: Färjestadseger, 4-1
Förra säsongen: 7 vinster för HV 71 och 4 förluster
Sedan 2001/2002: 18 för HV 71 och 18 förluster.

-Nedsläpp: 19.00

har haft en tuff inledning på nya sejouren i Elitserien och i torsdagens match är det en skadedrabbad trupp Lars ”Osten” Bergström förfogar över. Laget är dock tvingat till att börja ta poäng om man inte vill halka efter och än har inte publiken svikit, kanske kan de bära fram laget till en vinst mot Linköping.
Tabellplacering: 12:a
Fem senaste matcherna: Fem poäng
 
har haft det svårt på bortais under hösten men man har spelat upp sig och kommer från en vinstmatch mot serieledande Timrå senast. Ulf Söderström och Paul Healey saknas ikväll på grund av skada och sjukdom men serietvåan står ändå som favorit.
Tabellplacering: 2:a
Fem senaste matcherna: Nio poäng
 
Inbördes statistik
Tidigare i höst: Linköpingseger, 4-1
Förra säsongen: Lagen möttes inte
Sedan 2001/2002: Tolv segrar för Malmö och en förlust.

-Nedsläpp: 19.00

Det skilljer en poäng mellan och Mora i tabellen och lagen är även jämnstarka formmässigt. Luleå får tillbaka förre Moraspelaren Kalle Kerman ikväll medan Martin Chabada och Robin Lindqvist står kvar på skadelistan. Sist lagen möttes var Luleå starkast och på hemmaplan ikväll kommer man även ha publiken i ryggen.
Tabellplacering: 8:a
Fem senaste matcherna: Fem poäng.
 
är seriens näst starkaste bortalag och om Pavel Brendls mål senast innebär att storskytten har kommit i gång kan det bli en tuff match för Luleå. Precis som Luleå har man två man borta på grund av skada, Mikael Simons och Kenneth Berqvist. Det är upplagt för en riktigt jämn match.
Tabellplacering: 9:a
Fem senaste matcherna: Tre poäng.
 
Inbördes statistik
Tidigare i höst: Luleåseger, 3-1
Förra säsongen: Tre segrar för Luleå, en förlust
Sedan 2001/2002: Sex segrar för Luleå, tre förluster.

-Nedsläpp: 19.00

har inte gjort mål på elva(!) perioder, vilket självklart är långt i från godkänt. Nu måste Magnus Wernblom och resten av laget kliva fram om man vill visa att man är att räkna med i Elitserien i år. Viktigt för hemmalaget är också att inte dra på sig onödiga utvisningar vilket man gjort de senaste matcherna.
Tabellplacering: 10:a
Fem senaste matcherna: Sex poäng.
 
är skadedrabbat och med tanke på det var tre poäng i den senaste matchen mot Luleå imponerande. Karol Krizan har visat att han är en av seriens bästa målvakter men ikväll måste även resten av laget prestera. Justin Morrison är ny från AHL och kanske kan nya transatlantiska krafter få fart på anfallsspelet.
Tabellplacering: 6:a
Fem senaste matcherna: Sex poäng.
 
Inbördes statistik
Tidigare i höst: Modoseger, 5-2
Förra säsongen: Lagen möttes inte
Sedan 2001/2002: En seger för Modo.

-Nedsläpp: 19.00

Det återstår två matcher innan landslagsuppehållet och lita på att vill komma dit med fler poäng ned till tvåan. Serieledarna råkade ut för sin största förlust för säsongen senast mot Linköping men nitton av tjugoen möjliga poäng på hemmais hitills visar att man blir svårslagna även ikväll.
Tabellplacering: 1:a
Fem senaste matcherna: Sju poäng
 
var det första laget som lyckades besegra Timrå den här säsongen men stockholmslaget har verkligen inte imponerat på bortais. Det är ännu oklart om det blir Teemu Lassila eller Daniel Larsson som kommer att stå i målet, men vem det än blir måste han ha en bra kväll om man vill rucka på hemmagiganten Timrå.
Tabellplacering: 7:a
Fem senaste matcherna: Sju poäng
 
Inbördes statistik
Tidigare i höst: Djurgårdenseger, 3-1
Förra säsongen: Tre segrar för Timrå, en förlust
Sedan 2001/2002: Tolv segrar för Timrå, femton förluster.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista