1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7

Inför kvällens elitserie: Skadeskjutet Timrå gästar Gävle

De skadedrabbade serieledarna Timrå möter ett Brynäs som kollapsade senast mot Djurgården som nu gästar Luleå. King-size Malmö tar emot bortasvaga Färjestad. Radiosporten sänder alla tre matcherna i sin helhet på webben!

Brynäs-Timrå
Nedsläpp: 19:00

är ett av seriens bästa hemmalag med sju segrar på nio matcher, men kollapsade i tredje perioden senast mot Djurgården. Peter Nolander är borta pga hjärnskakning.

Statistikgodis: Tommy Sjödin har +11 i plus/minusligan och delar ledningen i den ligan. Brynäs är seriens mest effektiva lag skott/mål: 62 mål på 549, 11,29 procent. Seriens näst bästa lag i power-play.
Tabellplacering: 4:a
Senaste fem matcherna: Åtta poäng


har för första gången förlorat två raka matcher. Laget är hårt skadedrabbat; Johan Svedberg, Timo Pärssinen, Robert Carlsson, Mattias Wennerberg, Fredrik Warg, Vladimir Machulda och Peter Nylander är indisponibla.
Har seriens bästa bortafacit.

Statistikgodis: Ligger i mitten i de flesta statistiktabeller. Men laget har fortfarande det bästa målvaktsnittet. Men individuellt leder LHC:s Cechmanek före Timås Backlund. Pärssinen och Hedström har gjort tre matchvinnande mål var och delar ledningen där.
Tabellplacering: 1:a
Senaste fem matcherna: Sex poäng

 
Inbördes statistik
Förra säsongen: En seger, två oavgjorda, tre förluster.
Sedan 2001/2002: Tio segrar, två oavgjorda, 18 förluster.

Malmö-Färjestad
Nedsläpp: 19:00

har tagit poäng i fyra av sina fem senaste matcher. Var på väg mot en fullpoängare senast mot Färjestad senast men tappade. Malmö är skadefritt.

Statistikgodis: Malmö är bäst i serien på att döda utvisningar: 16 mål insläppta på 132 tillfällen, 87,88 procent.
Tabellplacering: 12:a
Senaste fem matcherna: Sex poäng


är seriens sämsta bortalag tillsammans med Djurgården och Luleå. Endast sex poäng på tio matcher.  Esa Pirnes och Andreas Johansson är skadade.

Statistikgodis: Är seriens överlägset bästa lag i power-play: 35 mål på 121 tillfällen, 28,93 procent. FBK är också seriens mest utvisade lag.
Tabellplacering: 5:a
Senaste fem matcherna: Åtta poäng

 
Inbördes statistik
Förra säsongen: Inga möten.
Sedan 2001/2002: Fem segrar och elva förluster.

Luleå-Djurgården
Nedsläpp: 19:00

gör en tredjedel av sina mål under matchernas tio sista minuter. Sex vunna på nio hemmamatcher. Stod för en stark vändning mot Linköping senast. Tomas Wallgren skadad.

Statistikgodis: Luleå är seriens snällaste lag med endast 14,67 utvisningsminuter per match. Laget är sämst av alla i box play.
Tabellplacering: 7:a
Senaste fem matcherna: Sju poäng


är seriens sämsta bortalag tillsammans med Färjestad och Malmö. Bara sex poäng på tio matcher. Men gjorde en imponerande upphämtning senast mot Brynäs.

Statistikgodis: Tredjen bäst i serien på power-play:  20 mål på 123 tillfällen, 16,26:
Tabellplacering: 9:a
Senaste fem matcherna: Två poäng

 
Inbördes statistik
Förra säsongen: En seger, en oavgjord och två förluster.
Sedan 2001/2002: Elva segrar, en oavgjord och och åtta förluster.

Martin Hedberg
martin.hedberg@sr.se
 
 
    
 

 
 
 
 
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".