Inför kvällens elitserie: Plusliraren Sjödin gästar Örnsköldsvik

Stor risk för förlängning mellan Modo och Brynäs. Ett Frölunda i poängnöd gästas av bortastarka HV och så hemmasvaga Mora mot formsvaga Luleå. Radiosporten sänder de tre matcherna i sin helhet på webben!

Formkollen (Fem senaste matcher)
12 poäng: Brynäs
9 poäng:   Mora
8 poäng:   HV 71
6 poäng:   Modo
4 poäng:   Frölunda
3 poäng:   Luleå

Modo-Brynäs

Nedsläpp: 19:00

som varit så stabilt har nu två raka förluster. I förra hemmamatchen bröts en imponerande trend: Efter nio raka hemmaförluster blev det förlust, mot HV.

Statistikgodis: Modo är sämst av alla lag i power play. Bara 28 mål gjorda (jmf FBK:s 57). Per-Åge Skröder är effektivast av alla spelare i box play. Fyra mål har han gjort i numerärt underläge.
Tabellplacering: 3:a
Senaste fem matcherna: Sex poäng


är kvällens mest formstarka lag med fyra fullpoängare på de fem senaste matcherna. Nicklas Bäckström är tillbaka men mål var det länge sedan han gjorde. Har två raka segrar på bortaplan. Mot Modo har alla tre matcher hittills gått till förlängning.

Statistikgodis: Tommy Sjödin har överlägset bäst plus/minusstatistik av alla spelare i Elitserien: +18 (jmf tvåan +14). Brynäs är fortfarande mest effektivt av alla lag. Behöver minst antal skott per gjort mål.
Tabellplacering: 6:a
Senaste fem matcherna: Tolv poäng

 
Inbördes statistik
Förra säsongen: Tre Modosegrar, en oavgjord och två förluster.
2001/2002-05/06: 18 Modosegrar, tre oavgjorda och nio förluster.

Mora-Luleå
Nedsläpp: 19:00

har tagit färre poäng hemma än borta hittills. Har nu två raka förluster men dessförinnan tog laget fyra raka segrar.

Statistikgodis: Mora släpper in flest antal mål per match av alla lag, 3,20. Laget släpper också in flest mål i power play, nio stycken.
Tabellplacering: 11:a
Senaste fem matcherna: Nio poäng


har fyra raka förluster och slutspelsplatsen blir allt mindre säker. Har inte vunnit borta sedan den 4 december men har 2-1 i matcher hittills mot Mora.

Statistikgodis: Luleå är det minst utvisade laget och tur är väl det eftersom laget har varit sämst av alla lag i box play.
Tabellplacering: 7:a
Senaste fem matcherna: Tre poäng

 
Inbördes statistik
Förra säsongen: En Moraseger och tre förluster.
2001/2002-05/06: Tre Morasegrar och fem förluster.

Frölunda-HV 71
Nedsläpp: 19:00

har ramlat ner i en svacka efter en period av hysterisk form. Bara en seger på de fem senaste matcherna och senast blev det förlust mot bottenkonkurrenten Djurgården.

Statistikgodis: Frölunda är näst bäst av alla lag i power play och närmar sig ”bästalaget” Färjestad allt mer. I box play är laget näst sämst.
Tabellplacering: 10:a
Senaste fem matcherna: Fyra poäng


är överlägset bästa bortalaget i serien, 37 poäng på 19 matcher, bara fem förluster. Men senast blev det förlust mot Skellefteå. Har 2-1 i matcher mot Frölunda med göteborgslaget vann det senaste mötet.

Statistikgodis: HV är fortfarande elitseriebäst i box play och Jan Hrdina är fortfarande bäst att teka. Han vinner drygt 64 procent.
Tabellplacering: 1:a
Senaste fem matcherna: Åtta poäng

 
Inbördes statistik
Förra säsongen: Två VF-segrar och fyra förluster.
2001/2002-05/06: 19 VF-segrar och 17 förluster.

Martin Hedberg
martin.hedberg@sr.se