JVM: Tjeckien väntar Juniorkronorna

Det svenska JVM-laget har inte imponerat under gruppspelet. Ikväll väntar kvartsfinal mot Tjeckien. Då måste det mesta stämma. Hör matchen i Sportextra från kl 19.30.

Genomgående bäst under gruppspelet i det svenska laget har Nicklas Bäckström varit. Brynässtjärnan har ännu inte gjort något mål, men han har tre passningspoäng.

Bäckström är en av få spelare som svenske förbundskaptenen Torgny Bendelin inte bänkat i någon match.

Däremot bänkar han Frölundas målvakt Joel Gisted som vaktat buren i tre av småkronornas fyra matcher. 

I stället får Södertäljes Jhonas Enroth chansen. Bendelin tycker att han har sett bra ut på träningarna och imponerade mot Slovakien.

Sett till statistiken är Sverige inget lag för medaljstriden. Juniorkronorna har sämsta procenten av slutspelslagen i både numerära över- och underlägen.

Hur laget mot Tjeckien ska formeras är inte helt klart. Bendelin flaggar för att det kan bli någon förändring gentemot USA-matchen.

Om Sverige besegrar Tjeckien i kvartsfinalen, som spelas i Leksand tisdag kväll, väntar Ryssland i semifinal på onsdagkvällen. Den andra kvartsfinalen spelas mellan USA och Finland, vinnaren möter Kanada i semifinal.

Juniorkronornas gruppspelsmatcher
Sverige-USA 2-3 (e förl)
Sverige-Tyskland 3-1
Sverige-Slovakien 6-3
Sverige-Kanada 0-2

Sverige kom tvåa i sin grupp. Tjeckien kom trea i sin efter segrar över Vitryssland och Schweiz och förluster mot Finland och Ryssland.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se