Inför kvällens elitserie: Sista chansen för Mora mot Frölunda

Mora måste vinna mot Frölunda ikväll, annars lutar det starkt åt kvalserien. Och för Timrå, som möter bortastarka serieledarna HV 71, gäller det att inte tappa kontakten med topp fyra. Radiosporten sänder de två matcherna i sin helhet här på webben!

Frölunda-Mora
Nedsläpp: 19:00

har fem raka fullpoängare och den nesliga elfteplatsen har förbytts mot en sjundeplats i tabellen på nolltid. Har tre raka hemmasegrar, men senast man mötte Mora, i Scandinavium, blev det bortaseger. Tidigare säsonger har Frölunda kört över Mora.

Statistikgodis: VF är näst bäst i power play men bara på nionde plats i box play-ligan.
Tabellplacering: 7:a
Senaste fem matcherna: 15 poäng


fortsätter att ta poäng men hamnar trots det längre och längre under kvalseriestrecket. Sju poäng upp är det nu, med en match mindre spelad förvisso. Har 2-2 i matcher hittills mot Frölunda. Kommer från en hemmaseger mot Färjestad.

Statistikgodis: Mora är tredjen bäst på att döda utvisningar men tredjen sämst i power play. Mora släpper in flest mål i numerärt överläge. Juha Pitkämäki har bäst målvaktsprocent i serien, 91,83.
Tabellplacering: 11:a
Senaste fem matcherna: Sju poäng

Inbördes möten:

Förra säsongen: Fyra VF-segrar.
Sedan 2001/2002: Åtta VF-segrar.

Timrå-HV 71
Nedsläpp: 19:00

har börjat tappa till topp fyra-lagen och förlorade senast mot Skellefteå. Har bara en fullpoängare på sina sex senaste matcher. Förlorade med 5-0 mot HV så sent som den 22 januari.

Statistikgodis: Ett mittenlag statistikmässigt. Sjua både när det gäller power play och box play.
Tabellplacering: 5:a
Senaste fem matcherna: Fyra poäng


leder serien med tre poäng före FBK, med en match mindre spelad. HV är det överlägset bästa bortalaget hittills med 41 poäng på 22 matcher bara sex förluster. Vann mot Luleå hemma senast.

Statistikgodis: HV är bästa box play-laget. Har bara släppt in 30 mål (jmf Luleås 54). Har nu också tagit sig upp på tredje plats i powerplay-ligan. Jan Hrdina fortfarande seriens tekningskung, Lance Ward fortfarande seriens värste buse. Johan Åkerman leder backarnas poängliga.
Tabellplacering: 1:a
Senaste fem matcherna: Åtta

Inbördes möten:

Förra säsongen: En Timråseger och tre förluster.
Sedan 2001/2002: Nio Timråsegrar och elva förluster.

Martin Hedberg
martin.hedberg@sr.se