Inför kvällens elitserie: Poängjakten fortsätter kring strecken

Sex lag inom fyra poäng i tabellen och kampen om slutspelsplatserna fortsätter. Radiosporten sänder alla sex matcherna i sin helhet här på webben!

Formkollen (Fem matcher tillbaka)
13 poäng: Mora
10 poäng: Färjestad
9 poäng:   Djurgården
8 poäng:   Timrå och Modo
7 poäng:   HV 71
6 poäng:   Luleå
5 poäng:   Linköping, Skellefteå och Malmö
4 poäng:   Frölunda
3 poäng:   Brynäs

Linköping-Färjestad
Nedsläpp: 19:00

tog i tisdagens match mot HV 71 sin första seger på tio matcher. Och det var viktiga tre poäng för LHC som är ett av lagen som tampas vid strecket.
 
Statistikgodis: Linköping har en bra hemmastatistik med 57 procent segrar. LHC:s bäste poängplockare den här säsongen är Tony Mårtensson med sina 45 poäng (14+31).
Tabellplacering: 7:a
Senaste fem matcherna: Fem poäng.


vann med hela 6-0 i sin förra match, borta mot Frölunda, och toppar elitserien. Laget har haft en jämn säsong och inte varit sämre än sexa i tabellen. FBK har vunnit tre av de fyra matcherna mot LHC den här säsongen.

Statistikgodis: Färjestad toppar power play-statistiken och har en segerprocent hemma på hela 71 procent. På bortais är segerprocenten 40. 
Tabellplacering: 1:a
Senaste fem matcherna: Tio poäng.


Inbördes möten:
Förra säsongen: Två LHC-segrar, en oavgjord och en förlust.
2001/2002-05/06: Nio LHC-segrar, en oavgjord och tio förluster.

Brynäs-Skellefteå
Nedsläpp: 19:00

är på fjärde plats i tabellen och med 58 procent segrar på hemmaplan har laget statistiken med sig i kväll. Saknas gör dock fixstjärnan Nicklas Bäckström som lidit av halsfluss.

Statistikgodis: Har precis som Färjestad hållit sig topp 6 hela säsongen. Målvakten Robert Kristan har en räddningsprocent på 91,73 och är tvåa i den statistiken.
Tabellplacering: 4:a
Senaste fem matcherna: Tre poäng.


är ett av lagen i streckkampen och ligger just nu precis utanför slutspelsplatserna.  Har inte vunnit en enda av säsongens fyra matcher mot Brynäs (två oavgjorda och två förluster).

Statistikgodis: Laget ligger tredje sist på listan över flest gjora mål i vinter. Har elitseriens bästa power play-målskytt i Magnus Wernblom.
Tabellplacering: 9:a
Senaste fem matcherna: Fem poäng.


Inbördes möten:
Förra säsongen: Inga möten.
2001/2002-05/06: Tre Brynäs-segrar och en förlust.

Luleå-Frölunda
Nedsläpp: 19:00

 


har inte spelat en enda match sedan den tredje februari och i den sista matchen före landslagsuppehållet blev det storförlust mot Färjestad med hela 8-3. Är ett av lagen i streckkampen och behöver alla poäng de kan få.

Statistikgodis: Leder Fair Play-ligan med ett snitt på bara 15,1 utvisningsminuter per match. Har inte spelat oavgjort hemma en enda gång under säsongen.
Tabellplacering: 6:a
Senaste fem matcherna: Sex poäng.


har haft en tung säsong och topplaceringen i tabellen är en sjundeplats. Har vunnit två av säsongens tre möten mot Luleå, varav en på bortais.

Statistikgodis: Frölunda är tvåa i power play-statistiken. Laget har vunnit en tredjedel av säsongens bortmatcher och har på bortaplan bara spelat oavgjort två gånger.
Tabellplacering: 10:a
Senaste fem matcherna: Fyra poäng.


Inbördes möten:
Förra säsongen: En Luleåseger och tre förluster.
2001/2002-05/06: Fyra Luleåsegrar och 20 förluster.

Djurgården-Timrå
Nedsläpp: 19:00

ligger för tillfället på en slutspelsplats och vann sin förra hemmamatch (mot Frölunda). Efter det har det blivit en förlust och en seger på bortaplan. Har vunnit säsongens båda hemmamatcher mot Timrå.

Statistikgodis: Fredrik Bremberg leder poängligan med sina 54 poäng (21+33) och är tvåa i assistligan. DIF har gjort tredje flest mål på hemmais i vinter.
Tabellplacering: 8:a
Senaste fem matcherna: Nio poäng.


har fått gå till förlängning i sina fyra senaste matcher, i den sista blev det oavgjort mot Mora. Nu blir det Timrås första match sedan landslagsuppehållet. 

Statistikgodis: Har på bortaplan gjort minst mål av alla elitserielag under säsongen, och har på bortais inte spelat en enda oavgjord match.
Tabellplacering: 5:a
Senaste fem matcherna: Åtta poäng.


Inbördes möten:

Förra säsongen: En DIF-seger och tre förluster.
2001/2002-05/06: 14 DIF-segrar och 13 förluster.

Mora-Malmö
Nedsläpp: 19:00

har näst sämst hemmastatistik av elitserielagen och har på hemmais bara en segerprocent på 43. Har dock varit inne i ett vinnande stråk med fyra segrar på de fem senaste matcherna.

Statistikgodis: Pavel Brendl gjorde tre mål mot Skellefteå i tisdags och leder skytteligan överlägset med sina 33 mål. I poängligan är han tvåa (33+20).
Tabellplacering: 11:a
Senaste fem matcherna: Tretton poäng.


är fast i botten av tabellen och nästan 20 poäng bakom Mora som är näst sist. Har dock vunnit två av säsongens fyra matcher mot Mora, varav en som bortalag.

Statistikgodis: Har en svag bortastatistik och har förlorat hela 78 procent av bortamatcherna. Har legat sist i tabellen sedan den tredje omgången.
Tabellplacering: 12:a
Senaste fem matcherna: Fem poäng.


Inbördes möten:
Förra säsongen: Inga möten.
2001/2002-05/06: Fyra Morasegrar och två förluster.

HV 71-Modo
Nedsläpp: 19:00

haltade lite i början och låg så lågt som tionde plats. Sedan har laget hämtat upp sig och stabiliserat sig i toppen. Har dock bara två segrar på de fem senaste matcherna inför kvällens toppmöte.

Statistikgodis: Johan Åkerman är bäst på att göra poäng av elitseriens backar och leder den statistiken med sina 45 poäng (9+36). Lance Ward är överlägsen etta i utvisningsstatistiken och har spenderat hela 184 minuter i utvisningsbåset.
Tabellplacering: 2:a
Senaste fem matcherna: Sju poäng.


ligger så långt ner som nia i bortastatistiken men mot HV 71 har det i vinter blivit en seger som gästande lag. I säsongens övriga fyra möten under säsongen har dock Jönköpingslaget stått som segrare.

Statistikgodis: Per-Åge Skröder har gjort 25 mål den här säsongen och är därmed trea i skytteligan. Har sex spelare bland de tio bästa i plus/minus-statistiken.
Tabellplacering: 3:a
Senaste fem matcherna: Åtta poäng.


Inbördes möten:
Förra säsongen: Två HV-segrar och två förluster.
2001/2002-05/06: 15 HV-segrar och 10 förluster.

Laura Manninen
laura.manninen@sr.se

 
 
 
 
 

Modo: Vem är klubbens bäste spelare genom tiderna?

Markus Näslund
Peter Forsberg
Magnus Wernblom
Daniel Sedin
Henrik Sedin

Se resultat

Frölunda: Vem är klubbens bäste spelare genom tiderna?

Daniel Alfredsson
Henrik Lundqvist
Per-Johan Axelsson
Patrik Carnbäck

Se resultat

Färjestad: Vem är klubbens bäste spelare genom tiderna?

Jörgen Jönsson
Håkan Loob
Thomas Rundqvist
Tommy Samuelsson

Se resultat

Timrå: Vem är klubbens bäste spelare genom tiderna?

Peter "Pecka" Lindmark
Lennart "Lill-Strimma" Svedberg
Mats Näslund
Henrik Zetterberg

Se resultat

Skellefteå. Vem är klubbens bäste spelare genom tiderna?

Göran Lindblom
Hardy Nilsson
Roland Stoltz d y
Magnus Wernblom

Se resultat

Malmö. Vem är klubbens bäste spelare genom tiderna?

Daniel Rydmark
Peter Andersson
Peter "Pecka" Lindmark
Mats Näslund

Se resultat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista