Kvällens elitserie: Viktiga poäng på spel

Sex lag inom två poäng och kampen om slutspelsplatserna hårdnar. I kväll möts bland annat Djurgården och Mora som har samma poäng men ligger på varsin sida om slutspelsstrecket. Radiosporten sänder alla fyra matcherna i sin helhet här på webben!

Linköping-Skellefteå
Nedsläpp: 19:00

är på elfte plats i tabellen men har ännu chans att nå slutspel eftersom det är så tajt bland lagen runt strecket. Då måste det dock gå bättre än i den senaste matchen då det blev förlust mot Frölunda.

Statistikgodis: Sami Torkki är elitseriens näst mest utvisade spelare med 155 minuter i utvisningsbåset. Lagets Joakim Eriksson vinner över 60 procent av sina tekningar och är med det näst bäst i elitserien.
Tabellplacering: 11:a
Senaste fem matcherna: Sex poäng.


vann senast hemma mot Luleå. I vinterns fyra matcher mot Linköping har lagen vunnit två matcher vardera, segrarna har dock kommit på hemmais.

Statistikgodis: Skellefteå har släppt in näst mest mål under säsongen men den som gjort flest mål i laget är Magnus Wernblom som hittat målet 23 gånger.
Tabellplacering: 7:a
Senaste fem matcherna: Sju poäng.


Inbördes möten:
Förra säsongen: Inga möten.
2001/2002-05/06: En LHC-seger och en förlust.

Brynäs-Malmö
Nedsläpp: 19:00

förlorade senast mot Timrå med 1-0 borta. Brynäs har haft en ganska jämn säsong och inte varit sämre än sexa en enda gång. I kvällens match saknas lagkaptenen Tommy Sjödin som är knäskadad.

Statistikgodis: Har vunnit 60 procent av säsongens hemmamatcher. Tommy Sjödin (dom dock saknas ikväll) leder elitseriens plus/minus-statistik.
Tabellplacering: 3:a
Senaste fem matcherna: Fyra poäng.


är elitseriens bottenlag och har så varit säsongen igenom. Vann docm senast mot Djurgården med 3-1. Mot Brynäs har det blivit två förluster, en seger och en oavgjord match den här säsongen.

Statistikgodis: Bara tretton procent segrar på bortaplan för skånelaget som totalt sett bara vunnit elva av säsongens 49 matcher.
Tabellplacering: 12:a
Senaste fem matcherna: Fem poäng.


Inbördes möten:
Förra säsongen: Inga möten.
2001/2002-05/05: Sju Brynäs-segrar, två oavgjorda, nio förluster.

Luleå-Timrå
Nedsläpp: 19:00

spelade norrlandsderby även i sin förra match. Då blev det bortaförlust mot Skellefteå för Luleå som inte spelat oavgjort på hemmais en enda gång under säsongen.

Statistikgodis: Målvakten Mattias Modig har elitseriens näst bästa räddningsprocent med 91.69. Luleå har gjort 152 mål den här säsongen, vilket är tredje bäst i elitserien.
Tabellplacering: 6:a
Senaste fem matcherna: Sex poäng.


vann sin senaste match, mot Brynäs, med uddamålet. Den här säsongen har Timrå haft två förluster, en seger och en oavgjord match mot Luleå. Segern kom i en bortmatch.

Statistikgodis: Timrå har en stark bortastatistik med 42 procent segrar. Precis som Luleå inte spelat oavgjort hemma under säsongen har inte Timrå gjort det borta. Statistiken talar alltså emot ett lika-resultat ikväll.
Tabellplacering: 5:a
Senaste fem matcherna: Sju poäng.


Inbördes möten:
Förra säsongen: Fyra Luleå-segrar och två förluster.
2001/2002-05/05: 14 Luleå-segrar, en oavgjord och 19 förluster.
 

 
Djurgården-Mora
Nedsläpp: 19:00

föll senast mot jumbolaget Mora men ligger ändå på en slutspelsplats. Det är dock inte med någon stor marginal eftersom de sex lagen runt strecken trängs inom ynka två poäng.

Statistikgodis: Fredrik Bremberg är numera tvåa i poängligan med sina 55 poäng (21+34). DIF är elitseriens fjärde bästa lag i powerplay.
Tabellplacering: 8:a
Senaste fem matcherna: Nio poäng.


vann senast mot HV 71 och har en stark period just nu med fyra segrar på de senaste fem matcherna. Mot DIF har det blivit en seger och tre förluster tidigare under säsongen.

Statistikgodis: Pavel Brendl är i princip ohotad skyttekung med sin 34 mål. Tvåan i den tabellen har 26. Trots Brendls framfrat har Mora under säsongen förlorat fler matcher än de vunnit.
Tabellplacering: 9:a
Senaste fem matcherna: Tolv poäng.

Inbördes möten:

Förra säsongen: En oavgjord och fem DIF-förluster.
2001/2002-05/06: Tre DIF-segrar, två oavgjorda och sju förluster.

 

Laura Manninen
laura.manninen@sr.se

 
 
 
 
 

Timrå: Vem är klubbens bäste spelare genom tiderna?

Peter "Pecka" Lindmark
Lennart "Lill-Strimma" Svedberg
Mats Näslund
Henrik Zetterberg

Se resultat

Skellefteå. Vem är klubbens bäste spelare genom tiderna?

Göran Lindblom
Hardy Nilsson
Roland Stoltz d y
Magnus Wernblom

Se resultat

Malmö. Vem är klubbens bäste spelare genom tiderna?

Daniel Rydmark
Peter Andersson
Peter "Pecka" Lindmark
Mats Näslund

Se resultat

Mora. Vem är klubbens bäste spelare genom tiderna?

Håkan Bogg
Shawn Horcoff
Marian Hossa
Pavel Brendl

Se resultat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista