Sundström laddad inför ny final.

Modos Niklas Sundström inför final 5

Ett SM-guld med Modo skulle slå ut VM-guldet. Radiosporten har träffat bygdens son Niklas Sundström inför den femte finalmatchen.

Etfer tio år och över 700 matcher i NHL är Niklas Sundström tillbaka i det Örnsköldsvik där han är född och uppvuxen.

Det är 2-2 i matcher och bägge lagen är nu två segrar ifrån ett SM-guld. Men Niklas Sundström har redan vunnit högsta vinsten.

– Jag har fått en liten tjej och det är det största jag har varit med om, en otrolig upplevelse, säger Niklas Sundström till Radiosporten.

Egentligen vill han inte prata om guld ännu. Men idrottsligt skulle ett eventuellt sådant med Modo smälla högre än det VM-guld han redan har.

– I och med att man har varit tillsammans hela säsongen och det var så länge sedan Modo vann, säger Sundström.

Den nyfödda dottern hjälper honom att koppla bort hockeyn när han kommer hem. Men på torsdagen är det full fokus på isen, när den femte matchen ska avgöras.

– Nu är det bäst av tre matcher kvar och mycket kvar att göra innan något är vunnet. Det kommer att bli tufft, säger Niklas Sundström.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista