Stanley Cup: "Alfie" bakom Ottawa-seger

Något överraskande vann Ottawa den första semifinalen i Eastern Conference i Stanley Cup-slutspelet borta mot Buffalo med klara 5-2.

Ottawa var genomgående det bättre laget i matchen bortamatchen mot Buffalo. Senators tog snabbt ledningen med 2-0 i den första perioden inför en chockad hemmapublik.

Mike Fisher gjorde det första målet för Ottawa i numerärt underläge. Efter det passade Ottawas speciella kedja med Daniel Alfredsson, Dany Heatley och Jason Spezza på att presentera sig. Trion som hittills gjort 37 poäng i slutspelet.

Denna gång var det Alfredsson som med ett mäktigt slagskott från nära håll slog till i power play efter att ha blivit framspelad av Spezza.

Det var Alfredssons sjunde slutspelsmål, vilket gör att han tillsammans med tre andra spelare gjort flest mål i årets slutspel. Buffalo kämpade sig tillbaka in i matchen och kunde efter att knappt halva matchen var spelad kvittera till 2-2.

Utjämningsmålet gjort av den finske veteranbacken Toni Lydman som mycket snyggt dribblade sig igenom Ottawaförsvaret och pricksköt 2-2.

I den sista perioden var det bara ett lag på banan. Oleg Saprykin gjorde först Ottawas förlösande 3-2-mål innan Spezza, framspelad av Alfredsson, och Dean McAmmond kunde se till att slutsiffrorna skrevs till 5-2.

Buffalo har chans att utjämna till 1-1 i matcher hemma i HSBC Arena natten mot söndag, svensk tid.

Stanley Cup, semifinal 1 i bäst av 7:
Buffalo-Ottawa 2-5 (1-2, 1-0, 0-3)
Buffalo: Maxim Afinogenov, Toni Lydman.
Ottawa: Mike Fisher, Daniel Alfredsson (7), Oleg Saprykin, Jasson Spezza (Alfredsson), Dean McAmmond.
Publik: 18 690.
Ottawa leder med 1-0 i matcher.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se