1 av 2
Anton Strålman, tidigare i Timrå.
2 av 2

Strålman och Kronwall kvar i Toronto

NHL-laget Toronto får fler svenskar i laget den kommande säsongen. Enligt Dagbladet Sundsvall slipper Anton Strålman och Staffan Kronwall spel i farmarligan.

Timråtalangen Anton Strålman har sent omsider fått ett glädjande besked från sin nya NHL-klubb Toronto.

Strålman och landsmannen Staffan Kronwall blir sjunde respektive åttonde back i Maple Leafs och slipper spel i farmarligan, skriver Dagbladet Sundsvall.

Anton Strålmans första tid med Toronto har störts av sjukdom. Men han har gjort bra i från sig i träningsmatcherna. Som sjunde back får han dock räkna med lite istid. Men han slipper i alla fall till en början ta steget ner till farmarlaget.

Enligt Strålman har coach Paul Maurice två offensiva och ett defensivt backpar och det är bland de offensiva som han ser sin största chans att ta en plats. Strålman kom till Timrå 2005 och har gjort 22 landskamper och ett VM med Tre Kronor.

Staffan Kronwall har gjort några matcher i Toronto, men mest spelat i farmarlaget sedan han åkte över till Nordamerika till 2005. I somras fick han ett en tvåårsförlängning på sitt kontrakt med Toronto.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".