NHL: Anaheim vinnare i semifinalrepris

Det gick som i Stanley cup-slutspelet i våras. Samuel Påhlssons Anaheim stod som vinnare mot svensklaget Detroit i NHL natten till tisdag.

Detroits Henrik Zetterberg fick nöja sig med att utöka ledningen i NHL:s poängliga. Han gjorde 2-3-målet mot Anaheim i den andra perioden.

”Zäta” har därmed gjort fem mål och åtta målpass och leder poängligan i NHL med 13 poäng. Men målet var en klen tröst för svensklaget, där även Tomas Holmström svarade för en passningspoäng.

Stanley cup-mästarens svensk Samuel Påhlsson gjorde 4-3-målet i mitten av den tredje perioden som betydde proppen ur för hemmalaget.

Det blev en stökig match med många utvisningar. 22 minuter för Anaheim, 26 för Detroit. Holmström satt tio minuter i utvisningsbåset. Anaheims Todd Bertuzzi fick en hjärnskakning och blir borta minst en vecka.

Förlust för Sedins och Sundin
Matchen mellan Vancouver och San Jose stod länge och vägde. I sista perioden ryckte dock San Jose ifrån och kunde till slut vinna med 4-2. Daniel Sedin tröstmålade för Vancouver i slutet av matchen, assisterad av brodern Henrik.

Toronto förlorade även sin andra bortamatch för säsongen, 4-5 mot Buffalo efter förlängning. Mats Sundin gick av isen poänglös.

Anaheim-Detroit 6-3 (2-1, 1-2, 3-0)
Anaheim: Kent Huskins, Chris Kunitz, Andy McDonald, Samuel Påhlsson, Corey Perry, Sean O’Donnel.
Detorit: Henrik Zetterberg 2 (5), Kris Draper, Brian Rafalski (Tomas Holmström).
Publik: 17 174.

Vancouver-San Jose 2-4 (0-0, 1-1, 1-3)
Vancouver: Taylor Pyatt (Markus Näslund), Daniel Sedin (2)(Henrik Sedin).
San Jose: Steve Bernier, Joe Pavelski, Joe Thornton, Jonathan Cheechoo.
Publik: 18 630.

Buffalo-Toronto 5-4 efter förlängning (0-1, 0-1, 4-2, 1-0)
Buffalo: Adam Mair, Jason Pominvillle, Thomas Vanek, Jochen Hecht, Ales Kotalik.
Toronto: Chad Kilger 2, Simon Gamache, Nikolaj Antropov.
Publik: 18 217.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se