1 av 4
Niklas Danielsson gör 1–0.
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Djurgården nära segern mot Brynäs

Djurgårdens Kristofer Ottosson hade ett stolpskott i förlängningens sista sekund, men matchen mot Brynäs på Hovet slutade 1–1.

Det var säkerheten främst hos båda lagen på Hovet. Inga onödiga risker, många spelare mellan pucken och egen bur. Det gjorde att de klara målchanserna var få.

Det var briljanta framspelningar från Djurgårdens Niklas Anger och Brynäs Pavel Brendl som gjorde att Nicklas Danielsson och Mikael Lind stod med i målprotokollet efter den första 20 minuterna.

Två mållösa perioder och en mållös förlängning följde. Hemmalagets Kristofer Otosson var närmast av avgöra med två skott i stolpen under slutskedet. Det bästa med kvällen var annars publiksiffran, 8 091 personer betyder fullsatt på Hovet.

Sedan Leif Boork slutade som tränare har Brynäs två segrar, en oavgjord och en förlust i elitserieishockeyn. Boork avslutade sin sejour i Gävleklubben med sju förluster under de åtta sista matcherna.

Djurgården-Brynäs 1-1 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0)

Första perioden: 1-0 (11.26) Nicklas Danielsson (Niklas Anger) spel fem mot fyra, 1-1 (14.36) Mikael Lind (Pavel Brendl, Björn Danielsson).

Skott: 28-15 (7-4, 8-5, 8-4, 5-2).
Utv, Djurgården: 3x2.
Brynäs: 5x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby.
Publik: 8 091.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".