Ny karriär som back?

Karjala cup: Foppa har tränat som back

Peter Forsberg, som är uttagen till Karjala cup i ishockey, har spelat back under träningarna med Modo. Det berättar tränaren Harald Lückner.

Peter Forsberg har varit hemma i Sverige och tränat med Modo under hösten. Bengt-Åke Gustafsson tog lite överraskande ut honom till Karjala cup den 8-11 november.

– Han har gjort framsteg, tränat mycket vid sidan om. I dagsläget är han väl kanske inte klar än, men är det någon som ska få den här chansen är det Peter. Om han inte kände att han klarade av det skulle han aldrig gjort det här, säger Modos tränare Harald Lückner.

Han har inte fått någon riktig klar bild av Peters form. Eftersom Modo har varit en back kort har Peter fått fylla luckan där.

– Peter är en smart kille. Han spelar det spel jag förväntar mig att en back ska spela. Han har en dimension som vi andra inte besitter, säger Harald Lückner.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".