NHL

Mats Sundin målskytt mot Alfies Ottawa

Bara timmar efter att Mats Sundin bestämt sig för att stanna kvar i Toronto, låg han bakom storsegern mot Ottawa. Maple Leafs vann med förkrossande 5–0 och Sudden inledde målskyttet natten till tisdag.

Toronto som nyligen fick beskedet att dess svenske lagkapten Mats Sundin stannar i klubben, trots ihärdiga försäljningsrykten, tog en viktig skalp i det kanadensiska mötet med Ottawa.

Sundin verkade vilja visa att han hade fattat rätt beslut och gjorde matchens första mål åtta minuter in i den första perioden. Det var supersvenskens 26:e mål för säsongen.

I den andra perioden lossnade det rejält för Toronto och efter bland annat två mål av Darcy Tucker så hade Toronto en 5–0-ledning med sig in i den sista periodvilan, ett resultat som höll matchen ut.

Toronto som inför nattens match låg näst sist i den östra konferensen behöver varenda poäng laget kan få i jakten på en slutspelsplats i den väldigt jämna serien. För trots en nästsistaplats var det bara sju poäng upp till den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Tre poäng i natt gjorde att Toronto knappade in på flera av konkurrenterna inför slutspurten av serier som är på väg att inledas.

Radiosporten/TT