Stanley Cup

Sidney Crosbys Pittsburgh tog andra raka

Pittsburgh vann det andra semifinalmötet mot Philadelphia med 4-2 i Stanley cupishockeyn natten till måndagen.

Hemmalaget har nu skaffat sig ett rejält grepp i matchserien och Philadelphia har mycket att tänka på inför sina två hemmamatcher.

Pittsburgh har en mycket vass offensiv, med stjärnskott som Sidney Crosby och Jevgenij Malkin, men är också det lag som släppt in minst mål i snitt i slutspelet, 1,9 per match.

I det första mötet lyckades man stänga matchen totalt efter att ha tagit ledningen med 4-2 i den andra perioden. I nattens match gjorde man första periodens enda mål genom just Crosby.

Philadelphia lyckades dock komma tillbaka och kvitterade dryga 5.46 in i den andra perioden, genom Jeff Carter. Hemmalaget tog tillbaka ledningen efter 13:43 då Marian Hossa höll sig framme i numerärt överläge.

Ett psykologiskt viktigt mål med bara 24 sekunder kvar av perioden, av Mike Richards, såg till att det var 2-2 inför den tredje perioden.

Väl där var Pittsburgh för starka och kunde genom två mål av Maxime Talbot och Jordan Staal ta hem segern. Matchen var jämn, båda spel- och chansmässigt, men Pittsburgh var hetare framför mål och vann till slut rättvist.

Stanley cup, semifinal 2 i bäst av 7

Pittsburgh-Philadelphia 4-2 (1-0, 1-2, 2-0)
Pittsburgh: Sidney Crosby, Marian Hossa, Maxime Talbot, Jordan Staal.
Målvakt: Marc-Andre Fleury 93,8 procent.
Philadelphia: Jeff Carter, Mike Richards.
Målvakt: Martin Biron 91,9 procent.
Publik: 17 132.

Pittsburgh leder med 2-0 i matcher.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se