Stanley Cup

Detroit en match från Stanley cup-final

Detroit vann den tredje matchen i semifinalserien mot Dallas med 5-2 i NHL-ishockeyn natten till tisdag.

Henrik Zetterberg var tillsammans med Pavel Datsiuk en avgörande del för Detroit när de tog en 3-0 ledning i matchserien mot Dallas. Datsiuk stod för ett hat-trick medan Zetterberg gjorde ett mål och två assist.

Trots att Dallas nu fick spela som hemmalag så var det Detroit som hela tiden ledde matchen och Dallas som fick jaga. Lagen följdes åt till 2-2 innan Detroit ryckte ifrån genom mål av Jiri Hudler, Zetterberg och Datsiuk.

De två sista målen var riktiga delikatesser signerade Henrik Zetterberg. ”Zätas” eget mål kom i en soloräd i numerärt underläge där Zetterberg visade kyla när han vände bort försvararen och väntade ut Marty Turco i Dallasmålet.

Datsiuks avgörande mål kom sedan Zetterberg kämpat till sig pucken i hörnet och gjort några snygga dragningar, innan han serverade Datsiuk som inte gjorde något misstag från slottet.

Nicklas Grossman gjorde sitt första mål i Stanley Cup-slutspelet till 1-1 och Joel Lundqvist och Loui Eriksson assisterade till Dallas andra mål.

Trots det ser det ut som att Dallas-svenskarna snart får gå på semester. Endast två lag genom tiderna har lyckats vända ett 0-3 underläge i slutspelet.

Stanley cup, semifinal 3 i bäst av 7

Dallas-Detroit 2-5 (1-2, 1-1, 0-2)
Dallas: Nicklas Grossman, Brad Richards (Loui Eriksson, Joel Lundqvist).
Målvakt: Marty Turco 76,2 procent.
Detroit: Pavel Datsiuk 3 (Henrik Zetterberg 2, Tomas Holmström 1), Zetterberg (9), Jiri Hudler (Niklas Kronwall).
Målvakt: Chris Osgood 88,9 procent.
Publik: 18 532.

Detroit leder med 3-0 i matcher.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se