Landslagsmeriterad back.
Elitserien

NHL-backen Lars Jonsson klar för Brynäs

Brynäs har gjort klart med meriterade backen Lars Jonsson. Jonsson, född 1982, har skrivit på för två år med Gävleklubben.

”Det känns skönt att det äntligen är klart. Han blir en av de ledande backarna i laget som kommer att få dra ett stort lass. Det känns också bra att det blev just Lasse som har en närhet till oss. För Brynäs skull är jag fantastiskt stolt och glad att det här äntligen är i hamn”, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv i ett pressmeddelande.

Lars Jonsson kommer från Borlänge och har tidigare spelat i bland annat Leksand, Timrå och HV 71. Säsongen 2006-2007 blev Lasse Jonsson proffs i Philadelphia och den gångna säsongen har han spelat i klubbens farmarlag, Philadelphia Phantoms.

”Det ska bli jättekul att få komma till en anrik klubb som Brynäs. Dessutom känner jag redan flera av killarna i laget väldigt bra”, säger Lars Jonsson.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista