"SSK:s Linus Klasen är en världsartist"

Radiosportens hockeyexpert Lars-Gunnar Jansson pekar ut vilka som blir jokrar i elitserielagen kommande säsong.

Brynäs: Steven Dixon.
”En kanadensare som föregås av ett mycket bra rykte, en riktigt målskytt. Precis vad Brynäs behöver.” 

Djurgården: Robin Figren.
”En ung kille som jag tycker är väldigt spännande. En JVM-spelare. Figren har det här moderna snittet, han kan luckra upp försvar på egen hand.”

Frölunda: Lars Eller.
”En ung dansk kille som har fått spela lite till och från, framför allt under Bäckmans ledning. Jag tror att i det här bra laget som Frölunda har så kommer både Ulf Dahlén och Jan Karlsson ge honom utrymme. För laget kommer vara så bra och kommer sno så många poäng så det finns utrymme att låta Eller spela.”

Färjestad: Per Åslund.
”En relativt ung kille som har varit med nu i två säsonger. Han är stundom om inte briljant så nästintill. Jag tror han är på väg in att få fotfäste. Om han haft en grilla i isen tidigare så tror jag att han har bägge i under kommande säsong.”

HV 71: Mattias Tedenby.
”En tvärhand hög skridskovirtuos. Han har också den här förmågan, som proffsuppköparna brukar säga, duktiga händer. Han kan på eget initiativ, med sin kvickhet, öppna ett helt försvar. Blev väldigt skadad tidigare men är tillbaka nu.”

Linköping: Patrik Zackrisson.
”En ny favorit, en kille som kommer från Skå IK i Stockholm och har gått den långa vägen via Frölundas hockeygymnasium, via Rögle till Linköping. En högerskytt som i slutspelet i våras var alldeles lysande. Han var med i JVM-laget förra gången, inte senast. Han är en irrationell högerspelare som håller ena grillan åt höger och den andra åt vänster och klubban jag vet inte hur, men han kommer fram. Och så har en förmåga, tycker jag, att han är på rätt ställe hela tiden.”

Luleå: Johan Harju.
”En kille som har blivit erbjuden NHL-kontrakt, jag tror det var Tampa, har även fått landslagschans. Han har i min bok, och kanske lite i Bengt-Åke Gustavssons bok också, väldigt mycket i sig. En mycket duktig kille.”

Modo: Patrick Yetman.
”Han har spelat både i Kanada och Norge, men moderklubben heter Sollentuna. Jag har sett honom mycket, han är en ”sniper” som naturligtvis behöver ha spelare runt omkring sig som lämnar honom puckar i rätt lägen. Men han har också förmågan att komma i rätt lägen och nita dit dem.”

Rögle: Cristopher Nihlstorp.
”En målvakt som har spelat väldigt bra när jag har sett dem, så det är det jag vill framföra. Det krävs nog att de har en målvakt som inte bara är riktigt bra utan han måste vara riktigt, riktigt bra. Och det tror jag Cristopher Nihlstorp kan vara.”

Skellefteå: Anders Söderberg.
”Nyckel- och jokerspelare i Skellefteå är samma kille för mig, lille Anders Söderberg. Han är den här spelaren som kan vända bort spelare. Han är född 1975, men han ser ut som att han är 18 år. Liten kille, utomordentligt vältränad, bra på skridskorna och fina händer.

Södertälje: Linus Klasen.
”En modern spelare. Han föregicks av ett rykte, när han kom från Huddinge, han gjorde ju mål i allsvenskan som inte finns egentligen. Han fortsätter att agera på det individuella, som förmodligen ger Leif Strömberg gråa håstrån ibland, men samtidigt en lirare som behövs, han kan öppna försvar. Ett budskap till alla ungdomar, gå och titta på Linus Klasen när han är på er hemmaarena, han är en världsartist.”

Timrå: Oscar Sundh.
”Jag tycker han är flängig och härlig, åker fort och länge, hur länge som helst och kör. Och han har en väldig förmåga och tar egna initiativ.”