Artistspelare kommer påverka

Elitserien har hittills bjudit på många överraskningar. Vem trodde att vi skulle se Brynäs i topp och Frölunda i bottenskiktet, inte jag i alla fall.

Nu återstår det många matcher och jag tror att mycket kommer att hända. De allmänt tippade tre delarna i serien har vi inte sett ännu.

Många trodde ju på fyra utkristalliserade i topp, fyra i mittenskvalpet och fyra som slogs för att undvika kvalserien. Jag väntar gärna ett tag till innan jag gör en sådan analys.

Ankomsten av de så kallade ”artistspelarna” kommer att förändra karaktären på några av lagen. Mina gamla lagkamrater som Bartecko (Luleå), Surovy (Linköping) och Goren (Färjestad) höjer slagstyrkan i sina respektive lag. Det är jag övertygad om.

Tenkrat är nog också efterlängtad i Timrå och Modo blir en målskytt av hygglig elitserieklass rikare när Yetman ansluter till laget. Förutom de nämnda kliver några hyfsade backar in i matchen och det blir intressant att se om Di Penta lyfter Frölunda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".