1 av 2
Djurgården besegrade Timråspöket hemma på hovet.
2 av 2
Djurgården-Timrå 2-1

Djurgårdens juniorer avgjorde på Hovet

Djurgårdens juniorer Robin Figren och Jacob Josefson låg bakom Stockholmarnas seger över Timrå hemma på Hovet. Figren noterades för ett mål och en assist i 2-1 segern.

Ett av elitseriens sämsta hemmalag, Djurgården, mot ett av seriens sämsta bortalag, Timrå. Kunde det bli underhållande match av det? Nja, en förstaperiod med mer vilja än kunnande tände inte publiken.

Men det gjorde däremot Robin Figren som i andra perioden visade hunger och spelglädje efter att ha varit skadad i åtta månader. 20-åringen passade till 1-0 och satte sen 2-0 efter att han elegant rundat hela Timrå-försvaret.

En tidig reducering i tredje fick fart på Timrå och matchen. Men trots hög intensitet så märktes det att framför allt Timrå saknade flera skadade spelare. För Djurgården var det tre viktiga hemmapoäng som trillade in och förde laget upp och förbi Timrå i tabellen.

Djurgården-Timrå 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)

Andra perioden: 1-0 (2.29) Christian Eklund (Jacob Josefson, Robin Figren), 2-0 (5.13) Robin Figren (David Printz, Christian Eklund).

Tredje perioden: 2-1 (4.13) Fredrik Hynning (Anton Lander).

Skott: 24-27 (6-7, 18-10, 0-10).
Utvisning: Djurgården: 4x2. Timrå: 5x2.
Domare: Niklas Persson, Vallda.
Publik: 5 828.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista