Blir inte klok på elitserien

Elitserien får jag inget grepp om just nu. Den ser väldigt jämn ut och inga matcher är givna på förhand. Det är idrott när den är som bäst!  Idrottens styrka är ju att man på förhand inte kan veta utgången.

Trodde exempelvis att Modo efter två raka förluster skulle äta upp jumbon Luleå men så blev inte alls fallet. Luleå stred tappert mot ett Modo som för kvällen bara hade ett vapen i Niklas Sundströms kedja.

Det räckte med nöd och näppe till seger på övertid. Linköping har varit ganska stabilt så här långt men fick se sig som förlorare borta mot nykomlingen Rögle.

Brynäs leder och Frölunda ligger i bottenträsket. Kan det bli mer intressant?

Apropå Frölunda tror jag ändå att laget kommer att bli bättre med tiden. Man har fått tillbaka Karl Fabricius som garanterat kommer att ge laget energi.

Tomi Kallio blir bättre för varje match och Johan Holmqvist har visat klass trots ett skakigt försvar. Väntar mig dock mer av trion Nordqvist, Karlsson och Kahnberg.

Det finns massor av kvalitet i den trion och är övertygad att de kommer att höja sig några klasser med tiden. Jobbar man hårt kommer bra saker att hända. Hur långt Frölunda kommer att räcka är en annan fråga. Idag är vägen oerhört lång till SM-guld.

Även HV 71 har börjat sämre än väntat men jag tror det bara är en tidsfråga innan laget ligger bland de fyra främsta.

(16 okt)
Mikael Renberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista