Frölunda har det tungt.

Varför underpresterar Frölunda?

Topptippade Frölunda ligger på en tionde plats i tabellen, långt under förväntat. Exklusivt för Frölundawebben analyserar nu Radiosportens experter L-G Jansson och Mikael Renberg den knackiga säsongsinledningen för Frölunda.

Mikael Renberg:
- Jag tror att de enorma förväntningarna inför säsongen har blivit en belastning för Frölunda.

Han tycker att laget har för mycket kvaliteter i laget för att ligga så här dåligt till. När det gäller enskilda spelare vill Mikael Renberg se mer av både Jonas Nordquist och Andreas Karlsson. 

- En sådan spelare som Nordquist har sådan enorm kapacitet, men jag tycker inte han fått ut det riktigt än.

- Jag tycker nog att Andreas Karlsson borde prestera bättre också, han var ju Elitseriens bäste spelare för ett par år sedan.

Renberg vill dock lyfta fram målvakten Johan Holmqvist.

- Han har varit bra. Man ska inte belasta honom för den tunga starten.

- Jag tror att Frölunda klarar sig till slutspel, men guld tror jag inte på i år.

L-G Jansson:
- Framtoningen innan säsongen var inte direkt blygsam, med prat om att bli europas Real Madrid i ishockey. Det är möjligt att laget känt en press av den målsättningen, som ju i grunden är en bra målsättning.

- Samtidigt har en hel del spelare underpresterat. Niklas Andersson, Tomi Kallio och Magnus Kahnberg är några exempel. Andreas Holmqvist platsade ju inte heller, det var rätt att göra sig av med honom.

- Den här starten är ingen katastrof, men visst kan man säga ”eländes elände” om inledningen på säsongen, säger L-G, som känner sig lite villrådig när det gäller vad Frölunda ska göra för att vända trenden.

- Tålamod är en dygd, det måste få ta lite tid för truppen att sammansvetsas.

Martin Eriksson
martin.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista