Skadade Nihlstorp ersätts.
elitserien

Österrikaren Penker klar för Rögle

Rögle har hittat en ersättare till skadade målvakten Cristopher Nihlstorp i form av den österrikiske landslagsmålvakten Jürgen Penker.

26-årige Penker ansluter till skåneklubben redan vid måndagens träning och ska spela med Rögle tills Cristopher Nihlstorp är återställd från sin knäskada. Det uppger klubben på sin hemsida.


Penker kommer närmast från danska Totempo Hvidovre och Rögle håller nu på att slutförhandla med den danska klubben.

Jürgen kommer att tillhöra Rögle BK fram till den 15 december, samt även ifall det skulle ta längre tid för Nihlstorp att komma tillbaka, kommenterar Sportchef Roger Hansson.

Jürgen Penker debuterade i Lustenau i Österrikiska ligan redan som 17-åring säsongen 99-2000 och har sedan dess representerat även Feldkirch, Salzburg och Wien innan han 2006 hamnade i Linz.

Förra säsongen blev karriärens hittills bästa då han vaktade buren i 39 av 42 matcher och noterades för en räddningsprocent på 92,00 både i ligan och under 11 slutspelsmatcher för Linz.

Fjolårets lyckade säsong avrundades med VM-spel för Österrike.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista