1 av 2
Timrå kom igen mot Dif.
2 av 2
Timrå–Djurgården 3–2 efl.

Timrås hunger gav poäng mot Djurgården

Bottenlaget Timrå hamnade i 0-2 underläge. men reduceringen av Petr Tenkrat fick fart på hemmalaget som kom ikapp och tog bonuspoängen.

Bottenlaget Timrå bjöd upp till en riktigt fartfylld och intensiv kamp mot formstarka Djurgården. Djurgården inledde starkast och kopplade efter två raka mål ett rejält grepp på Timrå, men ett viktigt mål i första periodens slutminut av den tjeckiske artist-spelaren Petr Tenkrat gav hemmalaget massor av energi som bar fram till kvittering i andra perioden.

Matchens avslutning blev en rafflande och tempofylld jakt på det avgörande målet, båda lagen satsade allt i de offensiva framstötarna för att nå ett avgörande. Målvakterna Johan Backlund (Timrå) och Stefan Ridderwall (Djurgården) spelade mycket inspirerat och såg till att inget avgörande kunde ske under ordinarie matchtid.

Timrå var hungrigast i förlängningen och backen Fredrik Hynning blev matchvinnare då han styrde in det avgörande målet.

Timrå-Djurgården 3-2 efl.(1-2, 1-0, 0-0, 1-0))
Första perioden: 0-1 (13.54) Andreas Engqvist (Dick Axelsson, David Schneider), 0-2 (18.11) Jacob Josefson (Henrik Eriksson), 1-2 (19.03) Petr Tenkrat (Mika Pyörälä).

Andra perioden: 2-2 (7.55) Mikko Lehtonen (Eric Moe, Björn Svensson) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 3-2 (2.31) Fredrik Hynning (Thomas Skogs).

Skott: 41-30 (6-16, 15-6, 12-8, 8-0).
Utvisningar Timrå: 3x2.
Utvisningar Djurgården: 3x2, 1x10.

Domare: Ulf Rådbjer, Grödinge.
Publik: 5 373.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".