hockey

Storkonflikt mellan klubbar och landslag

Svenska hockeyligan och Svenska hockeyförbundet är i öppet bråk sedan förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson tagit ut två spelare vardera från Linköping och HV71 till Karjala Cup.

Klubbarna tycker att det blir för många matcher med elitserien, Champions league och landslagsturneringar. De vill att deras spelare ska få vila.

Förbundskaptenen vill å sin sida kunna ta ut de spelare han vill.

På tisdagen kom också det väntade beskedet att Linköpings Johan Fransson och Fredrik Emwall väljer att nobba spel i Tre Kronor.

Lyder arbetsgivaren
Dagen efter att duon blivit uttagen till Karjala cup kom beskedet att de följer Linköpings önskemål och tackar nej till landslagsspel.

Linköping sa i anslutning till måndagens uttagning att man gärna ser att spelarna tackar nej på grund av det tuffa programmet med elitserien och Champions league.

– LHC är vår arbetsgivare och det var nog bäst att göra så den här gången. Men visst är det tråkigt, säger Fransson till Östgöta Correspondentens nätupplaga.

Finland räknar med HV-spelare
Även HV71 har stoppat sina två spelare, Johan Davidsson och Martin Thörnberg. Däremot räknar Finlands förbundskapten Jukka Jalonen med sina tre spelare till vardags spelar i HV.

– Jag räknar med att de kommer tills någon av våra förbundschefer säger något annat, säger han till Sveriges Television.

Peter Edfelt
peter.edfelt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".