1 av 2
Brynäs vann efter ett mål.
2 av 2
Brynäs-Luleå 1–0

Målfattigt när Brynäs besegrade Luleå

Luleå tätade till efter svajigt försvarsspel de senaste matcherna. Dock tätade Brynäs till ännu bättre och kunde vinna efter att ha gjort matchens enda mål.

Luleå lyckades att täta till bakåt, jämfört med de lagets två senaste matcher som inneburit 13 insläppta mål, utan att för den skull spela tråkigt. Men trots bara ett insläppt mål blev det tredje raka förlusten.

Brynäs befäste sin slutspelsplats genom att för tredje gången denna säsong vinna med 1-0 på hemmais. Daniel Widing pangade in segermålet i numerärt överläge. Widing noterades också för ett av Brynäs två klockrena stolpskott.

Luleå var heller inte ofarligt, lagets bästa målskyttar Linus Omark och Lubos Bartecko hade båda upplagda läge men Brynäs-målvakten Anders Lindbäck var en av isens allra bästa aktörer och höll sin första elitserienolla. Sett till puckinnehav och chanser vann Brynäs rättvist.

Brynäs-Luleå 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
Tredje perioden: 1-0 (3.13) Daniel Widing (Sebastian Lauritzen, Lars Jonsson) spel fem mot fyra.

Skott: 27-29 (4-11, 13-8, 10-10).
Utvisningar, Brynäs: 5x2. Luleå: 5x2.

Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm.
Publik: 4 363.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".