1 av 2
Tre viktiga poäng för Timrå.
2 av 2
Timrå–Rögle 3–2

Timrå vann viktig streckmatch mot Rögle

Timrå fick en drömöppning i den viktiga streckmatchen mot Rögle. Men gästerna krigade tappert och förlorade med små marginaler.

Timrå fick en drömöppning i en av så många viktiga streckmatcher - mål inprickat av Anton Axelsson redan efter drygt en minuts spel. Med tanke på Timrås uppvisning i den senaste hemmamatchen mot Brynäs var hemmapubliken inställda på en ny storseger.

Men så blev det icke. Rögle som har en förkrossande svag statistik på bortais krigade matchen igenom och lyckades effektivt störa Timrås anfallsspel och i närkampsspelet visade skåningarna upp minst lika stort fighterhjärta som hemmaspelarna.

Det var ytterst små marginaler som avgjorde denna för båda lagen så viktiga match - det var den tekniske anfallsspelaren Timo Pärssinen som visade både vilja och briljant teknik då han gjorde sina två matchavgörande mål.

Timrå-Rögle 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)
Första perioden: 1-0 (1.18) Anton Axelsson (Robin Jonsson, Martin Sonnenberg), 1-1 (11.36) Andrée Persson (Jakob Johansson, Kenny Jönsson).

Andra perioden: 2-1 (11.30) Timo Pärssinen (Björn Svensson).

Tredje perioden: 3-1 (8.17) Timo Pärssinen (Björn Svensson, Pär Styf), 3-2 (15.24) Jakob Johansson (Martin Strbak).

Skott: 21-27 (7-8, 6-10, 8-9).
Utvisningar Timrå: 4x2.
Utvisningar Rögle: 5x2.

Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm.
Publik: 5 244.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".