Malmö Redhawks har inte råd att behålla sina stjärnspelare.
ishockey, allsvenskan

Spelare fria att lämna Malmö - klubben i ekonomisk kris

För att kunna undvika konkurs ger Malmö elitspelarna rätt att med omedelbar verkan bryta sina kontrakt och gå till andra klubbar.

Malmö går kräftgång i ishockeyallsvenskan och nu visar sig att den ekonomiska situationen för klubben är värre än befarat.

Får söka annan klubb
”Detta möjliggör för respektive spelare att söka annan klubb före det att transferfönstret stängs den 31 januari 2009.

För Malmö Redhawks del kan det innebära en kostnadsbesparing som underlättar en finansiell rekonstruktion av verksamheten”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Malmös styrelse har undersökt möjligheterna till en rekonstruktion och refinansiering av verksamheten, bland annat genom att undersöka förutsättningarna till en bolagisering av A-lagsverksamheten.

Saknar pengar
”Dessvärre kan styrelsen för Malmö Redhawks konstatera att det inte för närvarande föreligger realistiska förutsättningar för en bolagisering eller annan refinansiering inom den korta tid som står till buds när föreningen i stort sett helt saknar likvida tillgångar”, skriver Malmö.

”Styrelsens övergripande målsättning är att undvika en konkurs för Malmö Redhawks och därmed möjliggöra att den ideella ungdoms- och juniorverksamheten kan fortsätta inom Malmö Redhawks med bibehållen elitnivå.”

Tidigare nyheter:

Radiosporten/TT
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".