Sami Torkki klar för Modo.
ishockey elitserien

Modo har gjort klart med Sami Torkki

Modo har värvat den finländske energiforwarden Sami Torkki. Han kommer närmast från finska Ilves och har tidigare spelat i Linköping.

Modo har värvat den finländske energiforwarden Sami Torkki. Ett av hans uppdrag blir att skydda Peter Forsberg på isen. Han kommer dock inte att spela i lördagens möte med hans gamla klubb Linköping.

Torkki var i linköping med och förlorade SM-finalen för två säsonger sedan mot Modo. Under två säsonger i Linköping gjorde han 18 mål, 32 poäng och satt utvisad i 289 minuter.

-Det är ingen målsättning att vara utvisad mycket, men det blir så ibland. Jag har min spelstil och den ändrar jag inte på, säger han till Modos hemsida.

Torkki har den här säsongen spelat i Ilves, gjort sju poäng (2+5) och noterats för 78 utvisningsminuter på 30 matcher. Modo har precis före transferfönstrets stängning därmed gjort klart med tre nya spelare, förutom Forsberg och Torkki också den tjeckiske backen Josef Hrabal.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista